Μουντιάλ με 40 ομάδες θέλει ο Ινφαντίνο

Δυνατός διεκδικητής της προεδρίας της FIFA είναι το δίχως άλλο ο Τζιάνι Ινφαντίνο. Ο Ελβετός παράγοντας – με τις ιταλικές ρίζες – λίγα 24ωρα πριν από της εκλογές της Παρασκευής για την ανάδειξη του νέου ισχυρού άνδρα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου, μίλησε σχετικά με την υποψηφιότητά του και αποκάλυψε πως οραματίζεται ένα Μουντιάλ με τη συμμετοχή 40 ομάδων.

Αυτό θα δώσει τη δυνατότητα σε Ομοσπονδίες αδύναμων ποδοσφαιρικά χωρών να διεκδικήσουν ένα τέτοιο ονειρικό εισιτήριο και προφανώς ο Ινφαντίνο θέλει να αποσπάσει αυτές τις ψήφους. Ο 46χρονος παράγοντας είπε μεταξύ άλλων:

«Οι εκλογές αυτές μπορούν να ανοίξουν ένα νέο δρόμο εμπιστοσύνης, σεβασμού και εμπορικής ανάπτυξης. Τα μέλη της FIFA έχουν την ευκαιρία να αγκαλιάσουν το μέλλον με την εμπιστοσύνη τους στον επόμενο πρόεδρο και την ικανότητά του να οδηγήσει την ομοσπονδία σε καλύτερες μέρες. Πιστεύω πως είμαι αυτό το πρόσωπο, ένας υποψήφιος που έχει στόχο τη γενική αναδόμηση, βασισμένη στην ακεραιότητα και με ξεκάθαρο όραμα για το μέλλον, και με αποδεδειγμένη εμπειρία στην ανάπτυξη από την οποία θα κερδίσει η ποδοσφαιρική κοινότητα. Στο τέλος της εβδομάδας αυτής θα ξέρουμε αν η FIFA έκανε ένα μεγάλο βήμα προς την αναδόμηση, τη μεγαλύτερη διαφάνεια και μια νέα εποχή στο πιο δημοφιλές άθλημα. Διακυβεύονται πολλά και μετά τα ταξίδια μου ανά τον κόσμο και τις επαφές με διάφορες ομοσπονδίες γνωρίζω πως το ποδόσφαιρο είναι έτοιμο να κοιτάξει μπροστά με αποφασιστικότητα και αυτοπεποίθηση».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα