Μουρίνιο, η κορυφαία επένδυση για την Τσέλσι!

Όσο παράξενο και αν φαίνεται, η Τσέλσι όχι απλά πρωταγωνιστεί στα αγγλικά και ευρωπαϊκά γήπεδα, αλλά καταφέρνει να παρουσιάσει και κέρδη ως εταιρεία!

Ο Ζοσέ Μουρίνιο, εκτός από ένας πολύ πετυχημένος τεχνικός, αποδεικνύεται και ένας εξαιρετικός διαχειριστής, καθώς με τις κινήσεις του κατάφερε να διατηρήσει τους «μπλε» στο ανώτερο αγωνιστικό επίπεδο, να είναι το μεγάλο φαβορί για τη φετινή Premier League, να διεκδικεί με αξιώσεις την κατάκτηση του Champions League και παράλληλα, να φέρνει κέρδη στο κλαμπ!

Σύμφωνα με τον ισολογισμό που παρουσίασε η εταιρεία, η Τσέλσι έβγαλε κέρδος 25 εκατομμύρια ευρώ, με τις εισπράξεις της να αγγίζουν το ποσό των 450 εκατομμυρίων ευρώ. Η ανανέωση του έμψυχου δυναμικού και οι σοφές κινήσεις του Μουρίνιο στο μεταγραφικό παζάρι, όχι μόνο κατέστησαν αγωνιστικά πανίσχυρη την ομάδα του Λονδίνου, αλλά την εξυγίαναν οικονομικά, την ίδια στιγμή που κλαμπ όπως η Ρεάλ Μαδρίτης, παρουσιάζουν ένα εξωφρενικό άνοιγμα, ύψους 600 και πλέον εκατομμυρίων ευρώ.

Είναι χαρακτηριστικό ότι συνολικά, η Τσέλσι διέθεσε το ποσό των 70 εκατομμυρίων για την ενίσχυση του ρόστερ της, ενώ από τις πωλήσεις των παικτών της έβαλε στο ταμείο 133 εκατομμύρια! Δωρεάν μαθήματα διαχείρισης και μάνατζμεντ από τον Ζοσέ Μουρίνιο, ο οποίος, αν και τα έχει κάνει… όλα, εξακολουθεί να εκπλήσσει με το έργο του σε όλα τα επίπεδα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα