Μουρίνιο σε κρίση

Όνειρο που έγινε πραγματικότητα θύμιζε το καλοκαίρι η επιστροφή του Ζοσέ Μουρίνιο στον πάγκο της Τσέλσι για κάθε φίλο των Λονδρέζων. Πέρασαν από την τεχνική ηγεσία μεγάλα ονόματα όπως ο Γκους Χίντινγκ και ο Κάρλο Αντσελότι αλλά κανείς από αυτούς δεν κατάφερε να αναπληρώσει το κενό στην καρδιά των οπαδών που είχε αφήσει ο Πορτογάλος τεχνικός. Ούτε καν ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο που κατάφερε να πραγματοποιήσει τον πόθο του Ρόμαν Αμπράμοβιτς φέρνοντας για πρώτη φορά το τρόπαιο του Champions League δεν αγαπήθηκε τόσο όσο ο «Special One».

Ωστόσο, η επανασύνδεση μεταξύ των δύο πλευρών δεν έχει ξεκινήσει τόσο ειδυλλιακά όσο πίστευαν οι πιο αισιόδοξοι φίλοι των «μπλε».

Ναι μεν πολλοί θα ισχυριστούν ότι η Τσέλσι είναι ισόβαθμη με τη Λίβερπουλ στη 2η θέση, μόλις δύο βαθμούς πίσω από την πρωτοπόρο Άρσεναλ αλλά οι εμφανίσεις της είναι τέτοιες που εκτός από το ότι δεν πείθουν, απέχουν παρασάγγας από μια «ομάδα-Μουρίνιο». Δεν υπάρχει ούτε το πνεύμα νικητή για το οποίο ξεχώριζαν όλα τα σύνολα του Πορτογάλου στο παρελθόν, ούτε η αμυντική συνέπεια αλλά ούτε και αγωνιστική αυταπάρνηση κάθε μονάδας ξεχωριστά.

Ο αποκλεισμός από το Λιγκ Καπ μπορεί να μην σημαίνει κάτι για το μέλλον των Λονδρέζων (λίγο ενδιέφερε αυτή η διοργάνωση) αλλά φανερώνει ότι πράγματι κάτι δεν πάει καλά. Σε ανάλογη διαπίστωση έχουν προχωρήσει και τα αγγλικά ΜΜΕ, ζητώντας άμεσα αποτελέσματα και βελτίωση.

Πρόβλημα από τη μέση και μπροστά

Μπορεί βάσει των αριθμών το πρόβλημα να είναι κατά βάση αμυντικό αλλά αυτό που ταλαιπωρεί ευθύς εξ αρχής τον Πορτογάλο είναι η επιθετική ασυνέπεια. Φερνάντο Τόρες, Ντεμπά Μπα και Σάμουελ Ετό έχουν συνολικά και οι τρεις μαζί μόλις 5 γκολ ενώ ακόμα και ο Εντέν Αζάρ δεν μπορεί να επωμιστεί τον ηγετικό ρόλο που του είχε θέσει η Τσέλσι πληρώνοντας 40 εκατ. ευρώ στην Λιλ για να τον αποκτήσει. Ως ταλέντο δεν έχει να ζηλέψει τόσα πολλά από τον Κριστιάνο Ρονάλντο ή ακόμα και τον Μέσι αλλά υστερεί σε… mental στοιχεία που θα τον ανεβάσουν και επίπεδο.

Όλη αυτή η δυσλειτουργία είχε ως αποτέλεσμα τη μεταγραφική παραφιλολογία φέρνοντας στο «Στάμφορντ Μπριτζ» από τον Χουλκ μέχρι τον Ντιέγκο Κόστα, με τους νυν ποδοσφαιριστές να απογοητεύονται αφού φανερώνεται δημόσια ο προβληματισμός της ομάδας προς το πρόσωπό τους.

Το σίγουρο είναι ότι οι επόμενες εβδομάδες θα έχουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον αφού μέσω των μεταγραφών θα αποδειχτεί κατά πόσο η ανησυχία των ακριβοπληρωμένων άσων είναι δικαιολογημένη ή όχι. Στην περίπτωση που ισχύει η πρώτη εκδοχή τότε αναμένεται και η αντίδρασή τους αφού ήδη Μάτα και Άσλεϊ Κόουλ δεν βιώνουν και τις καλύτερες μέρες τους στο Λονδίνο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα