Μπάγερν, Άρσεναλ και Ντιναμό Ζ. αντίπαλοι του Ολυμπιακού

Σε έναν από τους δυσκολότερους ομίλους στην ιστορία του στο θεσμό του Champions League τοποθετήθηκε ο πρωταθλητής Ελλάδας Ολυμπιακός, μετά την κλήρωση που διεξήχθη στο Μονακό.

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας θα κληθούν να αντιμετωπίσουν την ανυπέρβλητη Μπάγερν Μονάχου, την πάντα φιλόδοξη και ικανή Άρσεναλ και τη μόνιμη πρωταθλήτρια Κροατίας, σκληροτράχηλη Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Πρόκειται σίγουρα για έναν «όμιλο φωτιά», κάτι που μάλλον αναμενόταν,  αφού από φέτος ο Μισέλ Πλατινί επέλεξε να αλλάξει τους κανονισμούς και να τοποθετήσει μόνο πρωταθλήτριες ομάδες στον πρώτο όμιλο. Αυτό δυνάμωσε πάρα πολύ το δεύτερο γκρουπ δυναμικότητας με αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός όχι μόνο να πάρει μεγαθήριο από το πρώτο γκρουπ, αλλά μία πολύ δυνατή ομάδα και από το δεύτερο.

Η δε ομάδα του τρίτου γκρουπ είναι σαφώς υπολογίσιμη, καθώς η Ντιναμό είναι ο… Ολυμπιακός της Κροατίας, παίρνει συνεχώς τα πρωταθλήματα της χώρας της και με άνεση και σε κάθε περίπτωση θα πουλήσει ακριβά το τομάρι της, στη διεκδίκηση της τρίτης θέσης του ομίλου.

Ο Ολυμπιακός για να έχει ελπίδες πρόκρισης (με μία πρώτη… μπακαλίστικη λογική) θα πρέπει να νικήσει την Άρσεναλ εντός έδρας, κάτι που δεν είναι απίθανο, να κερδίσει από την Ντιναμό περισσότερους βαθμούς από ότι θα κερδίσουν οι Άγγλοι και προφανώς να μην πάρει η Άρσεναλ βαθμούς από την Μπάγερν (αν θεωρήσουμε πως ούτε ο Ολυμπιακός θα πάρει από τους Βαυαρούς).

Ο Ολυμπιακός θα υποδεχθεί την πρώτη αγωνιστική την Μπάγερν,  στη συνέχεια παίζει με την Άρσεναλ εκτός, την Ντιναμό στο Φάληρο, μετά δύο συνεχόμενα εκτός με την Ντιναμό και την Μπάγερν και τελευταία αγωνιστική υποδέχεται την Άρσεναλ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα