«Μπέμπηδες» εναντίον… μπέμπηδων!

ΑΠΟΨΕ Ο ΤΕΛΙΚΟΣ ΤΟΥ EUROPA LEAGUE, ΑΓΙΑΞ – ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΪΤΕΝΤ  

 

Επιτέλους, ένας τελικός Europa League χωρίς τη… Σεβίλλη. Φέτος οι δύο ομάδες που έφτασαν στον τελικό της δεύτερης σπουδαιότερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης μεγαλώνουν τη… σπουδαιότητα, καθώς πρόκειται για συλλόγους που έχουν πάρει συνολικά επτά φορές το Κύπελλο Πρωταθλητριών!

Οι «μπέμπηδες» του Ζοζέ Μουρίνιο αντιμετωπίζουν τους… πραγματικούς μπέμπηδες του Άμστερνταμ, τον Άγιαξ του Πίτερ Μποζ, που παραδοσιακά θεωρείται ως η ομάδα που ξέρει να δημιουργείται από τα “σπλάχνα” της και να τροφοδοτεί το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο με γενιές σπουδαίων παικτών.

Θα επικρατήσει η τακτική της Γιουνάιτεντ και η προσήλωση της ομάδας στον στόχο τον οποίο έθεσε ευθύς εξ’ αρχής ο Πορτογάλος προπονητής, παρακάμπτοντας την κλασική φιλοσοφία των αγγλικών ομάδων περί αδιαφορίας στις δεύτερες ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ή τα νιάτα του Αίαντα θα ξεπεράσουν το άγχος και θα ξεδιπλώσουν το «ακούραστο» ταλέντο τους. Μην ξεχνάμε, πάντως, πως σχετικά μικρό μέσο όρο ηλικίας έχει και η Μάντσεστερ που θα αγωνιστεί στη σκιά όλων όσων συνέβησαν προ ωρών στην πόλη, όπου παιδιά έχασαν τη ζωή τους σε αποστολή αυτοκτονίας καμικάζι.

Ο αγώνας διεξάγεται στις 21:45 ώρα Ελλάδας στη Σόλνα της Στοκχόλμης. Διαιτητής ο Νταμίρ Σκόμινα από τη Σλοβενία. Ο αγώνας θα μεταδοθεί ζωντανά από την ΕΡΤ1, ΕΡΤ HD και COSMOTE Sport 1HD.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα