Μπέντο, αλάνι, για πάντα στο λιμάνι!

 

Αυτό ακριβώς που ήθελε να δει ο κόσμος του Ολυμπιακού παρέταξε την Κυριακή στο ντέρμπι του «Καραϊσκάκης» ο Πάουλο Μπέντο. Μία ομάδα με ψυχή, σωστή τακτική και προετοιμασμένη κατάλληλα για το ματς και να που τα πάντα αλλάζουν όσον αφορά τον Πορτογάλο προπονητή.

Δεν είναι απλά ότι έκλεψε τη νίκη από την ΑΕΚ. Κυριάρχησε απόλυτα, ενθουσιάζοντας φίλους και διοίκηση, για τον παλμό και την ένταση στα 90 λεπτά, αλλά και για τα «τακτικά ματ» που άφησαν σύξυλο τον Κετσπάγια. Πλέον, το 4-4-2 του Μπέντο στο Αλκαζάρ φαντάζει κάτι σαν φυσιολογικός πειραματισμός, αλλά και η ήττα από τον ΑΠΟΕΛ απλά ένα άτυχο αποτέλεσμα.

Ο Μπέντο πήρε τα συμπεράσματα των δύο ηττών, τα έβαλε στον μπλέντερ και χρησιμοποίησε το ζωμό για να παρατάξει το όσο πιο άρτιο σχήμα για το ντέρμπι με την ΑΕΚ, αλλά και την καταλληλότερη φιλοσοφία. Στην ουσία, το 4-4-2 που χλευάστηκε στη Λάρισα, χρησιμοποιήθηκε παραλλαγμένο στο ντέρμπι της Κυριακής με τον Μάρτινς δίπλα στο Μιλιβόγεβιτς να κάνει παιχνίδι και τον Φορτούνη να μπορεί έτσι να παίζει πιο κοντά στον Ιντέγιε, που τι άλλο θέλει, έναν παίκτη κοντά του για τις συνεργασίες. Ματ!

Ο Ολυμπιακός δεν πήρε απλά το ντέρμπι με το πάθος του, αλλά και με την τακτική που εξουδετέρωσε πλήρως το μύθο που θέλει τις ομάδες στην αρχή της σεζόν που παίζουν δύο φορές την εβδομάδα να έχουν έλλειμμα φρεσκάδας κόντρα στον πιο ξεκούραστο. Μάλλον περισσότερη ορμή είχε ο Ολυμπιακός, κόντρα σε μία αναιμική Ένωση.

Ένας τέτοιος Πάουλο Μπέντο δεν πάει προφανώς πουθενά, ιδίως μετά την παρουσία και του Φορτούνη, τον οποίο πίεσε ο Πορτογάλος και απ’ ότι φαίνεται σωστά. Δικαιώνεται και η διοίκηση που δεν βιάστηκε να «σταυρώσει» τον Μπέντο για την τακτική του Αυτή. Τώρα έχει όλο το χρόνο να προετοιμάσει την ομάδα για τα ματς με τον Πανιώνιο και την Αστάνα, να κάνει δύο νίκες και να αποδείξει το συντομότερο δυνατό πως ο Ολυμπιακός είναι πάλι το φαβορί στο πρωτάθλημα και ικανός να προκριθεί ως πρώτος από τον ευρωπαϊκό του όμιλο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα