Μπαίνει φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές (;)

Προ των πυλών φαίνεται να είναι το νέο χαράτσι από το οποίο δεν γλιτώνει κανείς, αφού – όπως όλα δείχνουν- μπαίνει φόρος στις τραπεζικές συναλλαγές, σύμφωνα με πρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές. 

Το μέτρο εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αποδώσει περισσότερα από 300 εκατομμύρια ευρώ και θα διευκόλυνε την προσπάθεια της κυβέρνησης να εξασφαλίσει πόρους για να επιτύχει πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% του ΑΕΠ το 2018, επιτυγχάνοντας εξοικονομήσεις 1% του ΑΕΠ (περίπου 1,8 δισ. ευρώ) από το ασφαλιστικό, 1% του ΑΕΠ από τη φορολογία εισοδήματος και 1% από λοιπές πηγές -μεταξύ των οποίων μέτρα τα οποία προβλέπονται ήδη στο Μνημόνιο αλλά δεν έχουν εφαρμοστεί.

Αν τελικά εφαρμοστεί το σχέδιο προβλέπει χαμηλότερο φόρο γι τις ηλεκτρονικές συναλλαγές και υψηλότερο για συναλλαγές στο γκισέ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι έχει πέσει ακόμα και πρόταση αύξησης των φορολογικών επιβαρύνσεων για τα μεταχειρισμένα αυτοκίνητα.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο πάντως επικρατεί αισιοδοξία για την επίτευξη συμφωνίας, ίσως και έως τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας. Αν θα επιτευχθεί αυτό, θα κριθεί όπως εκτιμούν την Παρασκευή.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα