Μπακάκης: «Εξαιρετικό σύνολο φέτος, στο τέλος θα πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα»

Ο Μιχάλης Μπακάκης αποτελεί σημαντικό «γρανάζι» για να δουλέψει πετυχημένα η… μηχανή της ΑΕΚ. Σε δηλώσεις που έκανε, στο ρ/σ «ΣΠΟΡ FM», ο «κιτρινόμαυρος» αμυντικός μίλησε για την πορεία και τους στόχους της ΑΕΚ αλλά και για τον εαυτό του. Ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι η Ένωση διαθέτει φέτος εξαιρετικό σύνολο και εκτίμησε ότι τελικά αυτή θα πανηγυρίσει το πρωτάθλημα. Ακόμα, επισήμανε ότι η εμπιστοσύνη του Μανόλο Χιμένεθ και η πολύ δουλειά είναι τα «μυστικά» εφαλτήρια για τη βελτίωση της απόδοσής του.

Αναλυτικά, είπε:

Για το πόσο έχει δουλέψει το αριστερό του πόδι: «Από τον αγώνα με τη Μίλαν που κλήθηκα να παίξω αριστερό στόπερ, σε κάθε προπόνηση προσπαθούσα να βελτιώσω τις σέντρες μου με το αριστερό και πλέον μου βγαίνει και στα παιχνίδια. Είναι ακόμα δύσκολο να προσαρμοστώ στη νέα μου θέση, αλλά παιχνίδι με το παιχνίδι νιώθω καλύτερα και πιστεύω στα πόδια μου. Προσπαθώ να μην γυρνάω το κορμί μου και να κάνω σέντρα με το δεξί, αλλά να χρησιμοποιώ και το αριστερό, όπως έγινε και στο ματς με τον Ολυμπιακό».

Για το πως διαχειρίζεται η ομάδα ψυχολογικά τα ντέρμπι: «Είμαστε πολλά άτομα που ξέρουμε τη σημασία των ντέρμπι και την έχουμε… ξαναπατήσει. Έχουμε μάθει όμως πλέον πως να λειτουργούμε. Ξέραμε ότι θα είναι πιο δύσκολο από το παιχνίδι στο Καραϊσκάκης. Ξέραμε ότι θα μπορούσε να υπάρχει έπαρση μετά από ένα τέτοιο διπλό. Προσπαθήσαμε να μην μας επηρεάσει, να είμαστε πιο ψυχωμένοι, πιο συγκεντρωμένοι και μας βγήκε στο ματς. Αυτή η ομάδα ξέρει τι θέλει μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Είναι κάτι που διακρίνει αυτή την ομάδα και φάνηκε και στο χθεσινό παιχνίδι».

Για την τακτική στους αγώνες με Ολυμπιακό: «Δεν μπαίνουμε με τη λογική να κάτσουμε πίσω στο πρώτο και να πάμε πιο δυνατά στο δεύτερο όπως λέγεται. Δεν γίνεται σκόπιμα αυτό. Η ομάδα μας είναι δουλεμένη, ξέρουμε τι θέλουμε, υπάρχουν παίκτες με πνευμόνια, με ποιότητα και μέχρι το τέλος τα δίνουμε όλα. Είναι ένα εξαιρετικό σύνολο αυτό που υπάρχει φέτος και αυτό φαίνεται μέσα στο γήπεδο».

Για τα ματς με τους Πειραιώτες: «Δεν θέλουμε να βλέπουμε ξεχωριστά ότι έχουμε κερδίσει τρεις φορές τον Ολυμπιακό. Είναι κάποια παιχνίδια μέσα σε μια δύσκολη χρονιά. Αυτό μας δίνει ψυχολογία. Όσο δουλεύουμε, μας βγαίνουν πράγματα μέσα στο γήπεδο. Είναι δύσκολο να είσαι μέσα σε όλες τις διοργανώσεις και εμείς τα καταφέρνουμε».

Για τους στόχους της φετινής χρονιάς: «Υπάρχουν στο ρόστερ καλοί και ποιοτικοί παίκτες. Το θέμα είναι πως θα μείνουν όλοι σε εγρήγορση. Κάποιοι όπως ο Λαμπρόπουλος για παράδειγμα, που ήταν ο καλύτερος στο Καραϊσκάκη χθες έμεινε έξω. Μπορεί να αδικούνται κάποιοι ή να το νομίζουν ότι συμβαίνει και αυτό είναι δύσκολο για τον προπονητή που πρέπει να κάνει τις επιλογές του. Πρέπει κάθε παίκτης να περιμένει ξεχωριστά το κάθε παιχνίδι και να δείχνει ότι αξίζει να παίζει για την ΑΕΚ και να βρίσκεται στην ενδεκάδα».

Για το κλίμα στ’ αποδυτήρια: «Στην ΑΕΚ, όταν ανέβηκε η ομάδα μετά τη Β’ Εθνική, είμαστε κάποιοι Έλληνες που ξέρουμε τι γίνεται στην Ελλάδα και έχουν προστεθεί και ξένοι όπως ο Σιμόες, που είναι χρόνια στην ομάδα, που γνωρίζουν τι θέλουμε και ποια είναι η ομάδα. Παίζουμε ο ένας για τον άλλο και αυτό έχει βοηθήσει τον προπονητή. Ο κόσμος, η διοίκηση, οι παίκτες, βλέπουν τι γίνεται και όλοι προσπαθούν από το πόστο τους. Είμαστε μια οικογένεια. Αν πάει κάποιος να φύγει από αυτή, όπως έχεις δει, ή θα φύγει εντελώς, ή θα μπει και πάλι στην οικογένεια».

Τι συνέβαλε στη φετινή βελτίωσή του: «Είδα εμπιστοσύνη από τον Χιμένεθ. Πέρσι με εμπιστεύθηκε σε ντέρμπι και του έδειξα ότι μπορώ να ανταπεξέλθω. Φέτος ο Χιμένεθ μου έδειξε ότι αν είσαι καλός, θα παίξεις. Όταν ένας προπονητής σε πιστεύει, ανεβαίνεις ψυχολογικά. Αυτό είναι κίνητρο για μένα. Η πίστη και η εμπιστοσύνη που μου δείχνουν.

Δεν είναι ότι ξέχασα τη μπάλα και τη θυμήθηκα τώρα. Αλλά μου έδειξαν ότι με πιστεύουν και με έκαναν να πιστεύω στις δυνατότητες μου. Δουλεύω πολύ και προσπαθώ να γίνομαι καλύτερος. Όταν ένας παίκτης είναι στην 11άδα είναι χαρούμενος. Αν έπαιζα στη θέση μου θα ήμουν ακόμα πιο χαρούμενος, αλλά δεν έχει σημασία. Είμαι έτοιμος για όλες τις θέσεις».

Πόσο σημαντικό είναι το ελληνικό στοιχείο για την ΑΕΚ: «Φυσικά και παίζει ρόλο. Ο κ. Μελισσανίδης ήθελε να το κάνει από τη Β’ Εθνική και αυτό είναι σημαντικό. Όπου υπάρχει το ελληνικό στοιχείο, η ομάδα πάει καλά, μαζί φυσικά με ποιοτικές προσθήκες ξένων. Η ομάδα βγάζει υγεία, έχει καλούς Έλληνες παίκτες, έχει καλούς ξένους που είναι και καλά παιδιά και όλο αυτό βγαίνει και προς τα έξω».

Για το φετινό πρωτάθλημα: «Για μας όλα τα ματς είναι τελικοί. Όλα τα παιχνίδια. Σε όλα πρέπει να κερδίσουμε. Είναι δύσκολο, αλλά πρέπει να το κάνουμε. Όλες οι ομάδες θέλουν να κερδίσουν αυτή την ΑΕΚ, αλλά για μας είναι κίνητρο να αποδείξουμε ότι το αξίζουμε. Έχουμε 10 τελικούς και πιστεύω στο τέλος θα πανηγυρίσουμε το πρωτάθλημα».

Για το Europa League: «Η Ευρώπη είναι ένα επιπλέον κίνητρο για μας. Φέτος πάμε καλά και κοιτάζουμε το κάθε ματς ξεχωριστά. Για μας τώρα υπάρχει το ματς με την Τρίπολη και μετά θα δούμε το ευρωπαϊκό παιχνίδι. Είναι “διασκέδαση” η Ευρώπη, αλλά εμείς δεν θέλουμε να χάνουμε από καμία ομάδα. Υπάρχει λοιπόν και το άγχος, γιατί για μας δεν υπάρχει η ήττα. Πρέπει να κοιτάξουμε τα παιχνίδια μετά τα ντέρμπι. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, να μην έχουμε έπαρση και να πάρουμε το ματς με τον Αστέρα. Σας το είπα και πριν, αυτό είναι ακόμα ένας τελικός».

Για την Εθνική ομάδα και αν νιώθει αδικημένος: «Δεν θέλω να το συζητήσω. Προσπαθώ να είμαι όσο το δυνατόν καλύτερος και όταν έρθει η στιγμή που θα αποφασίσει ο κ. Σκίμπε να παίξω, θα είμαι έτοιμος να βοηθήσω».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα