Μπακογιάννη: Σπιλώνει την εικόνα της χώρας η νέα τρομοκρατική επίθεση

Την έντονη ανησυχία της για την νέα τρομοκρατική επίθεση που σημειώθηκε νωρίς το πρωί της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, εξέφρασε η Ντόρα Μπακογιάννη. Μιλώντας στον real fm, η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. τόνισε πως «κανένα τρομοκρατικό χτύπημα δεν θα απειλήσει τη Δημοκρατία» ενώ σχολίασε και την κριτική που ασκείται με αφορμή την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές μετά από 4 χρόνια.

«Ήμουν και είμαι πάρα πολύ ανήσυχη. Βεβαίως, κανένα τρομοκρατικό χτύπημα δεν θα σταματήσει την πορεία της χώρας. Ούτε να απειλήσει τη Δημοκρατία, να είμαστε επίσης ξεκάθαροι σε αυτό, αλλά να’ χουμε και συνείδηση ότι μία τέτοια είδηση, την ημέρα που η Ελλάδα βγαίνει στις αγορές γιατί βεβαίως τίποτα δεν είναι τυχαίο, είναι μία είδηση η οποία σπιλώνει και δυσκολεύει την εικόνα της χώρας. Αυτό προσπαθούν αυτοί οι κύριοι», είπε η κ. Μπακογιάννη.

Και πρόσθεσε: «Είτε τις αγορές έχουν στο μυαλό τους, είτε την επίσκεψη της κ. Μέρκελ είναι εγκληματίες. Είναι άνθρωποι που δεν έχουν ίχνος εθνικής συνείδησης. Δεν τους νοιάζει αν υπάρχουν άνεργοι σε αυτή τη χώρα, δεν τους νοιάζει αν ο κόσμος ψάχνει για δουλειά. Δεν τους νοιάζει αν η Ελλάδα περνάει την κρίση την οποία περνάει και οτιδήποτε μπορεί ενδεχομένως να ανακουφίσει αυτούς τους ανθρώπους προσπαθούν να το σταματήσουν».

«Είναι πολύ διάχυτη η μιζέρια»

Αναφερόμενη στην κριτική που ασκούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης για την έξοδο της Ελλάδας στις αγορές, η βουλευτής Επικρατείας της Ν.Δ. έκανε λόγο για μιζέρια. «Είναι πολύ διάχυτη η μιζέρια. Έχουμε όλοι καεί, φυσάμε και το γιαούρτι, το καταλαβαίνω, αλλά ας πούμε και μια καλή κουβέντα. Η εικόνα είναι θετική. Δεν μπορεί κανένας ΣΥΡΙΖΑ και καμία αντιπολίτευση να χαλάσει κάτι το οποίο αντικειμενικά είναι μία καλή είδηση», τόνισε χαρακτηριστικά.

Και σημείωσε: «Λύσαμε τα προβλήματά μας; Όχι βεβαίως. Φτάσαμε στο να βγούμε από την κρίση; Όχι βεβαίως. Αλλά, είναι μία καλή στιγμή, ξαναμπαίνουμε σε μία ομαλότητα. Αυτό και μόνο είναι πολύ θετικό γεγονός. Είναι μία ομαλοποίηση μιας εξαιρετικά δύσκολης κατάστασης στην οποία βρισκόμασταν πριν από 4 χρόνια».

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα