Μπακογιάννη: «Στην επίσκεψη Ερντογάν λέχθηκαν πράγματα που δεν έπρεπε να είχαν λεχθεί»

«Το μεγάλο στοίχημα για το 2018 είναι να καταφέρουμε να φέρουμε την ανάπτυξη σ’ αυτή τη χώρα και η Θράκη έχει μεγάλες αναπτυξιακές δυνατότητες, δυστυχώς παντελώς ανεκμετάλλευτες. Υπάρχει και μία προσπάθεια πλήρους καταγραφής των προβλημάτων της καθημερινότητας που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της περιοχής».

Αυτό δήλωση, μεταξύ άλλων, η τομεάρχης Οικονομίας και Ανάπτυξης της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ρ/σ Πρακτορείο 104,9 FM, με αφορμή την περιοδεία της στη Θράκη. Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις, η κα. Μπακογιάννη εξέφρασε την ελπίδα να βελτιωθούν εντός του 2018, ωστόσο σημείωσε ότι δεν μπορεί να χαρακτηρίσει την πρόσφατη επίσκεψη Ερντογάν στην Ελλάδα σαν μια επιτυχημένη επίσκεψη.

«Νομίζω ότι χαρακτηρίζεται από μια έλλειψη σοβαρής προετοιμασίας γιατί στην εξωτερική πολιτική υπάρχουν οι συμβολικές επισκέψεις και αυτή ήταν μια συμβολική επίσκεψη με την έννοια ότι έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα πρόεδρος της Τουρκίας μετά από 64 χρόνια. Κατά τη δική μου αντίληψη έπρεπε να ήταν πολύ καλύτερα προετοιμασμένη. Λέχθηκαν πράγματα που δεν έπρεπε να είχαν λεχθεί» είπε χαρακτηριστικά.

«Η Ευρώπη παραμένει ο μόνος σύμμαχος -έστω και σε εισαγωγικά- της Τουρκίας»

Παράλληλα ανέφερε ότι θέλει να ελπίζει πως η Τουρκία θα αντιληφθεί ότι θα πρέπει να έχει μια πολύ σοβαρότερη αντιμετώπιση των γειτόνων της, κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα δεν δέχεται μαθήματα δημοκρατίας και πρόσθεσε: «Η μόνη σοβαρή πολιτική, η οποία μπορεί να ακολουθήσει η Τουρκία είναι μια σταθερή, ειλικρινής και εποικοδομητική σχέση με την Ευρώπη. Η Ευρώπη παραμένει ο μόνος σύμμαχος -έστω και σε εισαγωγικά- της Τουρκίας σήμερα και η Τουρκία οφείλει να το αντιληφθεί αυτό».

Για το θέμα των οκτώ Τούρκων στρατιωτικών εκτίμησε ότι «ο όλος χειρισμός από την πρώτη μέχρι την τελευταία ημέρα δεν ήταν επιτυχής» και προσέθεσε: «Χρειάζεται πάρα πολύ μεγάλη προσοχή όταν μιλάς για τέτοιου είδους θέματα. Φοβούμαι ότι ο πρωθυπουργός παρασύρθηκε σε μια υπόσχεση προς τον κ. Ερντογάν την οποία κανένα κράτος δικαίου δεν μπορούσε να επιτρέψει. Κατόπιν τούτου η Ελλάδα βρίσκεται σε αυτή την υπόθεση αρκετά μπλεγμένη και ζορισμένη».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα