Μπαλάρα στη Νέα Σμύρνη, Πανιώνιος – ΠΑΟΚ 2-2

Σε ένα γήπεδο που ΑΕΚ και Ολυμπιακός έφυγαν με το «διπλό», ο ΠΑΟΚ άφησε δύο βαθμούς και σίγουρα δεν μπορεί να είναι ικανοποιημένος ούτε με το εξαιρετικό πρώτο του ημίχρονο, ούτε με την αντίδραση στο τέλος. Ο Πανιώνιος παρά τα προβλήματα και το γκολ που δέχθηκε στο 41’, έβγαλε αντίδραση και μάλλον δεν είναι ικανοποιημένος με το τελικό 2-2, καθώς δέχθηκε την ισοφάριση στις καθυστερήσεις.

Το πρώτο ημίχρονο του αγώνα της Νέας Σμύρνης άνηκε στην ομάδα του ΠΑΟΚ. Δύο μεγάλες ευκαιρίες στο πρώτο τέταρτο με τον κινητικότατο Κουλούρη, έλεγχος του ματς και απόλυτη κυριαρχία στον αγωνιστικό χώρο, τουλάχιστον μέχρι το 35’ που ο Πανιώνιος άρχισε να ισορροπεί. Στο 40’, όμως, ο Γκιοατά πρόδωσε τους συμπαίκτες του κάνοντας ένα ολέθριο γύρισμα της μπάλας προς τον Κότνικ, ο οποίος με τίποτα δεν μπορούσε να προλάβει την μπάλα και σχεδόν αναγκαστικά ανέτρεψε τον Κουλούρη που είχε παρεμβληθεί. Τυχερός ο Πανιώνιος σε αυτή τη φάση που ο Σιδηρόπουλος δεν απέβαλε τον Κότνικ. Ένα λεπτό αργότερα ο Κουλούρης σούταρε εύστοχα και έκανε το 0-1.

Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε με το… γνωστό αθηναϊκό του σύμπλεγμα, δέχθηκε στο 48’ την ισοφάριση, με τον Σπιριντίνοβιτς να εκμεταλλεύεται τέλεια την πάσα του Σαββίδη και στη συνέχεια έδειχνε πελαγωμένος στο γήπεδο. Ο Πανιώνιος μαζεύτηκε πίσω και έβγαζε με αυτοπεποίθηση αντεπιθέσεις, ενώ μετά το 60’ ο ΠΑΟΚ συνήλθε και άρχισε να επιτίθεται  με ένταση. Το ματς έγινε ροκ, αφού και οι δύο ομάδες έδειχναν η κάθε μία με τη δική της τακτική να ψάχνει τη νίκη.

Στο 74’ ο Πέλκας στην καλύτερη επίθεση του ΠΑΟΚ έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Κότνικ έδιωξε εντυπωσιακά, ενώ τεράστια ευκαιρία έχασε και ο Πρίγιοβιτς στο 84’ σε ένα χρονικό σημείο που φαινόταν ότι ο «Δικέφαλος του βορρά» αυξάνει την πίεση. Μία αντεπίθεση άξια συγχαρητηρίων, όμως, έφερε τούμπα το ματς. Ο Πανιώνιος είχε προειδοποιήσει με σωρεία αντεπιθέσεων, αλλά η κόντρα στο 86’ ήταν για σεμινάριο και ολοκληρώθηκε με ασίστ του Κόρμπου και σουτ του Γεσίλ.

Ο ΠΑΟΚ δεν παράτησε η αλήθεια είναι το ματς μετά το 2-1. Άρχισε την ασφυκτική πίεση, κέρδιζε το ένα φάουλ μετά το άλλο και στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ισοφάρισε με κεφαλιά του Μάτος μετά από εκτέλεση φάουλ του Βιεϊρίνια. Το 2-2 έμεινε μέχρι το τέλος.

Πανιώνιος (Μιχάλης Γρηγορίου): Κότνικ, Μπανανά, Βλάχος, Χατζισαφί, Γκιοατά, Κόρμπος, Σαββίδης (69’ Κάργας), Σπιριντόνοβιτς, Μασούρας, Ντουρμισάι (78’ Γεσίλ), Ταπόκο (18΄Πηνιώτης)

(Ραζβάν Λουτσέσκου): Ρέι, Κρέσπο, Βαρέλα, Μάτος, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ (62’ Πέλκας), Κάνιας, Μακ (66’ Πρίγιοβιτς), Ελ Καντουρί, Κάμπος (84’ Λημνιός), Κουλούρης.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα