Μπαλτάκος: «Δεν μπορούν να σταθούν οι τιμωρίες του Γιαννακόπουλου»

Αντισυνταγματικές χαρακτήρισε τις τιμωρίες που επιβλήθηκαν στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο ο Τάκης Μπαλτάκος, ο οποίος αναφέρθηκε και στην κατάκτηση του πρωταθλήματος μπάσκετ από τον Ολυμπιακό.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στον ΣΠΟΡ FM:
«Ήταν κάτι που ήθελε ο Δημήτρης Γιαννακόπουλος ιδιαίτερα, αλλά και εγώ, γιατί είναι ένας χώρος, με τον οποίο είχα συνδεθεί για 17 χρόνια. Είμαι βεβαίως και Παναθηναϊκός από μικρό παιδί. Είναι γνωστό αυτό. Σε ό,τι αφορά το ποιος έκανε το πρώτο βήμα, αυτά δεν τα λέμε. Όσο για τον βασικό λόγο που θεωρώ ότι έκρινε ο κ. Γιαννακόπουλος ότι πρέπει να επιστρέψω, καλύτερα να ρωτήσετε τον ίδιο. Δεν είναι σωστό να πω εγώ τι έγινε, δεν πρέπει να πως τι συζητήσαμε. Οι αρμοδιότητές μου στην ΚΑΕ θα αφορούν στα νομικά, αλλά και ως διοίκηση, θα συμμετέχω στη λήψη αποφάσεων. Γενικά θα είμαι όπως παλιά, στην προηγούμενη θητεία μου.

Πάντα είχα σχέση με τον Παναθηναϊκό, δεν είναι κρυφό, αλλά όχι όπως τώρα, που είναι ας το πούμε θεμελιωμένη και θεσπισμένη. Θα μπορούσα να πω ότι τότε ήταν φιλική… Ήταν πρόωρο, αυτό που είχε πει ο κύριος Αγγελόπουλος, καθώς χθες ανέλαβα καθήκοντα. Όμως πάντα είχα σχέση με τον Παναθηναϊκό και για συναισθηματικούς λόγους.

Δεν μπορεί κάποιος να είναι δικηγόρος και να συνεχίσει τις υπόλοιπες δραστηριότητες του στην πολιτική; Είναι συμβατά πράγματα.

Αν κινώ τα νήματα για την ομάδα μου, καλά κάνω. Ας έχουν κι εκείνοι ανθρώπους για να κινούν τα νήματα στη δική τους ομάδα. Έχει μιλήσει από χθες με φιλάθλους του Ολυμπιακού και δεν βλέπω να υπάρχει κάτι ιδιαίτερο. Οι φίλαθλοι του Ολυμπιακού γνωρίζουν ότι κατά βάθος οι ‘βάζελοι’ είναι καλοί άνθρωποι.

Μόλις χθες βγήκε η ανακοίνωση δεν έχω προλάβει να κάνω πολλά πράγματα. Στην Επιτροπή βρέθηκα γιατί το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών είναι ένα νομικό ζήτημα. Δεν υπάρχει θέμα και κανένα απολύτως πρόβλημα με την καταγγελία του Ολυμπιακού. Αυτό που ερευνά η Επιτροπή είναι κατά πόσο ο Μάνος Παπαδόπουλος είναι φερέγγυος και μπορεί να ‘ζήσει’ τον Παναθηναϊκό. Πλην όμως, δεν χρειάζεται να τον ‘ζήσει’, γιατί ο σύλλογος έχει δικούς του αυτοτελείς πόρους, χορηγίες και έσοδα δηλαδή και μπορεί μόνος του ως ομάδα, ως ΚΑΕ να τα καταφέρει. Αυτό που χρειάζεται είναι ένας άνθρωπος για να τον διοικήσει, όχι για να βάλει χρήματα.

Και ο κύριος Γούναρης της ΠΑ.ΛΕ.ΦΙ.Π. κάνει δηλώσεις τι πάει να πει αυτό; Το να κάνει δηλώσεις ως φίλαθλος και ως μέλος μιας οικογένειας, η οποία ιστορικά έχει συνδεθεί με το τμήμα μπάσκετ, δεν νομίζω ότι είναι κάτι που ξενίζει. Όλες οι τιμωρίες που έχουν επιβληθεί είναι αντισυνταγματικές. Καμία από αυτές τις τιμωρίες δεν μπορεί να σταθεί και δεν θα σταθεί τίποτα.

Δεν το έχω παρακολουθήσει από κοντά και δεν γνωρίζω τις λεπτομέρειες. Σίγουρα, όμως, ο Παναθηναϊκός δεν πρόκειται να ηττηθεί από καμία Ευρωλίγκα.

Για μένα αποτελεί πρόσκληση και με φέρνει πίσω στην πρώτη μου θητεία. Και τότε, ο Ολυμπιακός ήταν παντοδύναμος και μας πήρε τέσσερα χρόνια για να ισοφαρίσουμε κάπως τη δύναμη του αντιπάλου. Την συνέχεια την ξέρετε. Επομένως, δεν είναι κάτι που με ξενίζει, αντίθετα είναι κάτι ελκυστικό. Όταν είσαι δεύτερος αυτό αποτελεί πρόκληση, διότι αν είσαι πρώτος, δεν μπορείς να πας πιο ψηλά.

Δεν είναι μικρό παιδί. Είναι αυτονόητο το ότι ξέρει τι πρέπει να κάνει. Πρέπει πάντα η κάθε ομάδα να δείχνει ισχύ και δύναμη και ουδέποτε να παραπονείται. Όποιος το κάνει, είναι ηττημένος στη συνείδηση των φιλάθλων. Δεν είναι σωστό να παραπονείσαι, πρέπει να κάνεις τον άλλο να παραπονιέται.

Δεν το ξέρω για προπονητή. Δεν έχω προλάβει να ασχοληθώ για να ξέρω που βρίσκεται η συγκεκριμένη υπόθεση.

Ο Δημήτρης είναι πιο ορμητικός και πιο μοντέρνος στη διαχείριση. Έχει πιο σύγχρονη αντίληψη για το μάρκετινγκ και αυτό είναι λογικό, καθώς υπάρχει διαφορά ηλικίας.

Δεν μπορώ απαντήσω. Αν απαντήσω, κάποια από τις δύο πλευρές θα… παραπονεθεί. Βρωμιά υπάρχει σε όλη την κοινωνία, υπάρχουν άγιοι, αλλά και δαίμονες. Είναι κάτι που ισχύει για την κοινωνία γενικότερα. Δεν μπορώ να απομονώσω τους χώρους».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα