Μπαλτάκος: Καθαρά «δεξιό» το νέο κόμμα – Δεν έχουμε λαγνεία με το ευρώ

Το στίγμα του νέου κόμματος που δημιουργεί από κοινού με τον Γιώργο Καρατζαφέρη έδωσε ο Τάκης Μπαλτάκος μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ.

«Δεξιά σκέτο», όπως οι Γκολικοί του Σαρκοζί, οι Ιταλοί Χριστιανοδημοκράτες και οι Γερμανοί Χριστιανοκοινωνιστές, και όχι κεντροδεξιό ή ακροδεξιό, θα είναι το νέο κόμμα που θα ιδρυθεί δήλωσε ο πρώην γενικός γραμματέας του κυβέρνησης Σαμαρά.

Ο κ. Μπαλτάκος εξέφρασε τις έντονες επιφυλάξεις του για το μέλλον της χώρας στην ευρωζώνη, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «το ευρώ πρέπει να εξυπηρετεί τη χώρα, όχι η χώρα το ευρώ, δεν έχουμε λαγνεία με το ευρώ», ενώ πρόσθεσε ότι «οι Γερμανοί δεν θέλουν ασύντακτη χρεοκοπία για να μη θιγεί το ευρώ».

Ωστόσο, επισήμανε ότι «η δραχμή αν θα έρθει, θα έρθει μόνο με απόφαση με τους Γερμανούς, και οι Γερμανοί μάς πηγαίνουν εκεί απ’ ό,τι βλέπω».

Ο άλλοτε στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά τόνισε μάλιστα ότι «ασφαλώς θα μπορούσαμε να συνεργαστούμε με τη ΝΔ.»

«Δεν πρόκειται να μιλήσουμε με ενεργό στέλεχος της ΝΔ, μακριά από εμάς οι αποστασίες, ενεργά στελέχη, όχι δεν θα δεχθούμε» διευκρίνισε επίσης ο κ. Μπαλτάκος.

«Έχουμε συνομιλήσει με τον Γιώργο Καρατζαφέρη και τον Φαήλο (σ.σ Κρανιδιώτη) που είναι αδελφικός φίλος» τόνισε, ενώ για το ρόλο του ανέφερε χαριτολογώντας ότι «ο ρόλος που μού έχει αποδώσει ο Γιώργος Καρατζαφέρης είναι ο ρόλος του πλέι μέικερ».

Ο κ. Μπαλτάκος διευκρίνισε ακόμη ότι «δεν έχει ακόμη οριστικοποιηθεί το όνομα», αλλά επιβεβαίωσε ότι συζητούνται τα ονόματα που έχουν ακουστεί (σσ «Έθνος»).

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα