Μπαλτάς κατά Κονιόρδου

Αντέδρασε ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Αριστείδης Μπαλτάς στην αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου του Ταμείου Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων, στην οποία προχώρησε προ ολίγων 24ωρων η νυν υπουργός Λυδία Κονιόρδου.

Μάλιστα εξέφρασε δημοσίως την δυσφορία του με συνέντευξη που παραχώρησε σε ραδιοφωνικό σταθμό. “Μόλις έμαθα την ιστορία αυτή του ξηλώματος τα έχασα απολύτως. Γιατί το Ταμείο Αρχαιολογικών Πόρων και Απαλλοτριώσεων φτιάχτηκε από τον κ. Ξυδάκη με τελείως διακομματικά κριτήρια, χωρίς κανενός είδους προώθησης μελών του ΣΥΡΙΖΑ εκεί, έκανε εξαιρετική δουλειά υπό την κ. Λούβη, ένα εξαιρετικής σύνθεσης διοικητικό συμβούλιο το οποίο στα δύο χρόνια που έμεινε εκεί έκανε ότι μπορούσε για να αναζωογονήσει το ταμείο το οποίο το παραλάβαμε σε μία κατάσταση η οποία είναι στα όρια της μη περιγραφής” είπε μεταξύ άλλων ο κ. Μπαλτάς.

Για να αφήσει περισσότερες αιχμές στην συνέχεια: “Εν μέσω αυτής της εξαιρετικής πορείας του ταμείου πια, που άρχισε να αποδίδει αποτελέσματα, ανακοινώνεται η αντικατάσταση του. Εγώ ομολογώ ότι τα έχασα απολύτως εκεί. Δεν μπορώ να βρω κανενός είδους δικαιολογία για αυτήν την αλλαγή και άρα μένω με την απορία. Αν είναι να προχωρήσω ένα βήμα παραπέρα, να πω ότι την ίδια περίοδο υπάρχει μία φερόμενη ως απεργία από συνδικαλιστές που έχουν σχέση με τον Πολιτισμό και οι οποίοι περίπου δηλώνουν ότι δεν θέλουν να πληρώνονται τις υπερωρίες τους από το ταμείο του υπουργείου κανονικά. Το σκεπτικό της κ. Κονιόρδου δεν το καταλαβαίνω και δεν το καταλαβαίνω διότι η ανακοίνωση που έβγαλε για το ξήλωμα του διοικητικού συμβουλίου είναι σαν να έλεγε ότι “τι ωραία που τα κάνουν και εμείς όμως θα τα κάνουμε”. Είχε ένα στοιχείο παραλογισμού η ανακοίνωση κατά την κρίση μου. Από εκεί και πέρα, δεν υπάρχει θέμα αλλαγής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, άρα δεν μπορώ να καταλάβω πώς η ίδια η κ. Κονιόρδου, κατά αποκλειστική της ευθύνη, προχώρησε σε αυτήν την πρωτοβουλία”.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα