Μπαράζ διεθνών επαφών ξεκινά ο Μητσοτάκης

Μπαράζ διεθνών επαφών ξεκινάει από την ερχόμενη εβδομάδα ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. ετοιμάζει βαλίτσες αφού το διήμερο 28 και 29 Νοεμβρίου θα πραγματοποιήσει επίσημη επίσκεψη σε Βουλγαρία και Σερβία.

Ποιους θα συναντήσει

Τη Δευτέρα 28 Νοεμβρίου ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας κ. Mπόικο Μπορίσοφ, ενώ θα γίνει δεκτός και από τον Πρόεδρο της Βουλγαρίας κ. Rosen Plevneliev. Επίσης θα έχει συνάντηση με Έλληνες επιχειρηματίες.

Στη συνέχεια, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας θα μεταβεί στη Σερβία, όπου θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της χώρας κ. Τόμισλαβ Νίκολιτς καθώς και από τον Πατριάρχη Σερβίας κ.κ. Ειρηναίο.

Το βράδυ θα παρακαθίσει σε δείπνο που θα παραθέσει ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Εξωτερικών κ. Ivica Dacic.

Την Τρίτη 29 Νοεμβρίου, ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Σερβίας, κ, Αλεξάντερ Βούτσιτςκαθώς και με Έλληνες επιχειρηματίες.

 «Νέα κυβέρνηση πολύ πιο σύντομα από όσο κάποιοι νομίζουν»

Στο μεταξύ, διαδοχικές συναντήσεις στα Ιωάννινα είχε το Σάββατο ο πρόεδρος της Ν.Δ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί διήμερη επίσκεψη στη Ήπειρο.

Ο Μητροπολίτης Ιωαννίνων κ. Μάξιμος υποδέχτηκε στις 8.30 το πρωί τον κ. Μητσοτάκη στα γραφεία της Μητροπόλεως. Ο Μητροπολίτης απευθυνόμενος στον αρχηγό της Ν.Δ, είπε «είστε ένα ελπιδοφόρο πρόσωπο», ενώ προηγουμένως ανέφερε πως γνώριμοι από παλιά, από τον Άγιο Παντελεήμονα, από την εποχή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης βοηθούσε το ανθρωπιστικό έργο της ενορίας.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος της Ν.Δ. είχε συνάντηση με τον Περιφερειάρχη και τους Δημάρχους της Ηπείρου. Ο Αλέξανδρος Καχριμάνης καλωσόρισε τον κ. Μητσοτάκη δωρίζοντας του ένα βιβλίο για τον Ελληνισμό της Ρωσίας και την προσφορά του στο Έθνος, έκδοση της Περιφέρειας Ηπείρου με αφορμή το έτος Ελλάδα-Ρωσία. Ακολούθησε ενημέρωση από τον Περιφερειάρχη για τα έργα υποδομών στην Ήπειρο και στις αναπτυξιακές προοπτικές του τόπου.

 

Ο Κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη είπε: «Κύριε πρόεδρε, το 70% των Ελλήνων συμφωνούμε σε όλα. Σας δίνετε η ευκαιρία, να κάνετε την Εθνική Ελλάδος. Να ανοίξετε το κόμμα. Να δεχθείτε όλον αυτόν τον κόσμο».

Τη φράση του Περιφερειάρχη υιοθέτησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την τοποθέτηση του αμέσως μετά λέγοντας, πως «αυτή την Εθνική Ελλάδος να την εκφράσουμε με άνοιγμα σε νέα πρόσωπα, σε νέες ιδέες, ώστε η νέα κυβέρνηση να εκφράσει τη σιωπηρή κοινωνία σε όλα τα επίπεδα. Μάλιστα, εξέφρασε την πεποίθηση πως η «νέα κυβέρνηση θα γίνει πολύ πιο σύντομα, από όσο κάποιοι νομίζουν και θα είναι ισχυρή για να βγάλει τη χώρα από την κρίση».

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα