Μπαράζ εκδηλώσεων σε όλη την Ελλάδα για την εργατική Πρωτομαγιά

Μπαράζ εκδηλώσεων θα πραγματοποιηθούν την ερχόμενη Παρασκευή σε όλη την Ελλάδα, με αφορμή τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Με χωριστές συγκεντρώσεις, το ΠΑΜΕ, και τα εργατικά κέντρα και οι λοιπές συνδικαλιστικές οργανώσεις, στις πρωτεύουσες των νομών της Πελοποννήσου θα γιορτάσουν την Πρωτομαγιά.

Ειδικότερα, στην Τρίπολη το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί στην πλατεία Πετρινού, ενώ την ίδια ώρα έχει δώσει ραντεβού στην πλατεία Αγίου Βασιλείου το Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας. Θα ακολουθήσουν πορείες ως τη θέση Άι-Θανάσης, πίσω από τις φυλακές Τρίπολης, όπου θα γίνει κατάθεση στεφάνων στη μνήμη των 40 Ελλήνων που εκτελέστηκαν την Πρωτομαγιά του 1944 από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής.

Στην Καλαμάτα, θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στις 10.00 το πρωί το ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία της πόλης, ενώ το Εργατικό Κέντρο μαζί με το νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, τους εργαζομένους στην αυτοδιοίκηση και την ΕΛΜΕ θα συγκεντρωθούν μπροστά από το Εργατικό Κέντρο.

Ακολούθως θα κάνουν πορεία και θα καταθέσουν στεφάνια στο λιμάνι, στη μνήμη των φονευθέντων λιμενεργατών τον Μάιο του 1934.

Στη Σπάρτη, το Εργατικό Κέντρο Λακωνίας θα κάνει συγκέντρωση στις 10.00 στην αίθουσα εκδηλώσεών του, ενώ το ΠΑΜΕ έχει δώσει ραντεβού στην κεντρική πλατεία της πόλης.

Στην Κόρινθο, το Εργατικό Κέντρο θα καταθέσει στεφάνι στις 09.30 στον χώρο της Σωληνουργίας τιμώντας τους αγωνιστές της εργατικής τάξης και στις 10.30 θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση στον πεζόδρομο μπροστά από την Εθνική Τράπεζα, όπου μετά τις ομιλίες θα υπάρξει αφιέρωμα στο εργατικό τραγούδι. Το ΠΑΜΕ έχει δώσει ραντεβού στις 10.30 στην πλατεία Περιβολάκια.

Στο Ναύπλιο, συγκέντρωση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιήσει το ΠΑΜΕ στις 10.30 το πρωί στην πλατεία Φιλελλήνων. Παράλληλα, ο Δήμος Ναυπλιέων γιορτάζει την Πρωτομαγιά στην παραλία της Καραθώνας, διοργανώνοντας ένα λαϊκό γλέντι με παραδοσιακούς χορούς και εδέσματα

Κάτοικοι και επισκέπτες του Ναυπλίου είναι καλεσμένοι του δήμου, από τις 11.00 το πρωί στην Καραθώνα, για να κατασκευάσουν μαγιάτικα στεφάνια με τη βοήθεια ειδικού στην ανθοδετική τέχνη και να διαγωνιστούν παρουσιάζοντας το δικό τους καλύτερο στεφάνι. Μικροί και μεγάλοι θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετάσχουν σ’ ένα δημιουργικό εργαστήρι, πλημμυρίζοντας την περιοχή με ανοιξιάτικες ευωδίες και λουλούδια. Ακολούθως θα στηθεί ένα παραδοσιακό γλέντι που θα κρατήσει έως αργά το απόγευμα.

Στην Πάτρα, το εργατικό κέντρο της πόλης οργανώνει συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 10.30 στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Λίγη ώρα νωρίτερα, στις 10.00, το ΠΑΜΕ οργανώνει τη δική του συγκέντρωση στην πλατεία Γεωργίου.

Στον Πύργο της Ηλείας, το εργατικό κέντρο θα πραγματοποιήσει στις 11.00 το πρωί της Παρασκευής συγκέντρωση στην κεντρική πλατεία και στη συνέχεια θα ακολουθήσει πορεία, μέχρι το παλιό νοσοκομείο. Εκεί, θα γίνουν καταθέσεις στεφάνων στον μνημείο Καλάκου.

Από τη μεριά του, το ΠΑΜΕ θα πραγματοποιήσει δύο απεργιακές συγκεντρώσεις σε Πύργο και Αμαλιάδα. Η κεντρική συγκέντρωση και το συλλαλητήριο θα γίνουν στον Πύργο στις 11.30, ενώ δύο ώρες νωρίτερα, στις 09.30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Αμαλιάδας.

Στο Αγρίνιο, το διοικητικό συμβούλιο του εργατικού κέντρου, απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στις 10.00 το πρωί της Παρασκευής, στην πλατεία Δημοκρατίας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Καβάλας με ανοιχτή πρόσκλησή του καλεί τους πολίτες την Παρασκευή 1 Μαΐου, στις 10.00 το πρωί, στην πλατεία Καπνεργάτη για τον επίσημο εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Η καθιερωμένη εκδήλωση περιλαμβάνει χαιρετισμούς από τους εκπροσώπους συλλόγων, συνδικαλιστικών οργανώσεων και τοπικών φορέων, και κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του Καπνεργάτη το οποίο έχει στηθεί μπροστά στη Δημοτική Καπναποθήκη τιμώντας τη μνήμη των Καβαλιωτών καπνεργατών που έχασαν τη ζωή της στους αιματηρούς αγώνες διεκδίκησης καλύτερων συνθηκών εργασίας.

Στην Ξάνθη, το Εργατικό Κέντρο απευθύνει ανοιχτό κάλεσμα σε όλους τους πολίτες να συγκεντρωθούν στην αίθουσα εκδηλώσεων του εργατοϋπαλληλικού κέντρου στις 10.00 το πρωί της Πρωτομαγιάς για να συμμετάσχουν στην πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση και να διατρανώσουν τη φωνή τους, όπως τονίζει η ανακοίνωση του προεδρείου, κατά της επίθεσης που έχουν δεχθεί όλοι οι εργαζόμενοι στα εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματά τους, αποτρέποντας έτσι τις πολιτικές που κατέστρεψαν ό,τι με κόπο αποκτήθηκε τα τελευταία 100 χρόνια.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα