Μπαράζ επαφών του Γιώργου Σταθάκη στην Ουάσιγκτον

Μπαράζ επαφών είχε στην Ουάσιγκτον ο Γιώργος Σταθάκης. Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες στις ΗΠΑ και συμμετείχε σε μια κλειστή συζήτηση στο περιθώριο της Συνόδου του ΔΝΤ όπου και είχε συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της Παγκόσμιας Τράπεζας, Καουσίκ Μπασού.

 

Σύμφωνα με το Βήμα, παρόντες στην συζήτηση ήταν όλοι οι σημαντικοί οργανισμοί (πλην του ΔΝΤ), η Παγκόσμια Τράπεζα, ο ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας), καθώς και εκπρόσωποι των μεγάλων επενδυτικών τραπεζών (Goldman Sachs, Morgan Stanley κ.τ.λ.).

 

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η ομιλία του κ. Σταθάκη -με την ακαδημαϊκή του ιδιότητα- περιείχε πολλά τεχνοκρατικά χαρακτηριστικά και συνιστούσε σαφή προσπάθεια του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ να καταδείξει ότι όσα υποστηρίζει η αντιπολίτευση στην Ελλάδα κινούνται εντός πλαισίου και δεν συνιστούν απειλή για την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια οικονομία.

 

Πηγές που έχουν γνώση των συζητήσεων αναφέρουν ότι το ακροατήριο υποδέχθηκε την παρέμβαση του κ. Σταθάκη με επιφυλακτικότητα, αν και κάποιοι στάθηκαν περισσότερο στη θετική εντύπωση που μετέφερε η εκπρόσωπος του ESM.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα