Μπαράζ επερωτήσεων στον Μπαλτά για τα Πειραματικά σχολεία

Στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης μπήκε ο Αριστείδης Μπαλτάς, ο νέος υπουργός Παιδείας, με την απόφαση του να καταργήσει τα Πειραματικά σχολεία. Τόσο η ΝΔ, όσο και το Ποτάμι τον κατηγορούν γι’ αυτή την απόφαση καταθέτοντας επερωτήσεις για το θέμα.
Η βουλευτής Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκη Κεραμέως, κατέθεσε ερώτηση στην οποία αναφέρει πως «έως σήμερα, η ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων έχει προβεί σε σειρά αντικρουόμενων εξαγγελιών σχετικά με την τύχη των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (ΠΠΣ), ενός ιστορικού θεσμού που παρέχει υψηλή ποιότητα δημόσιας, δωρεάν και πρωτοποριακής εκπαίδευσης για πάνω από 150 χρόνια στη χώρα μας».
Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων ρωτάει τον υπουργό αν σκοπεύει να καταργήσει τα πρότυπα και πειραματικά και αν έχει εκπονηθεί κάποια σχετική μελέτη.
Την ίδια ώρα και ο βουλευτής του Ποταμιού, Γιώργος Μαυρωτάς κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων σχετικά με το «κρίσιμο ζήτημα της κατάργησης των εξετάσεων για την εισαγωγή στα Πρότυπα Πειραματικά Σχολεία, μάλιστα στη μέση της σχολικής χρονιάς και την, ως εκ τούτου, συνεπαγόμενη υποβάθμιση του θεσμού των Προτύπων Πειραματικών Σχολείων».
Όπως αναφέρει το «Ποτάμι πιστεύει ότι ο θεσμός των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων είναι από τους λίγους θεσμούς για τα οποία μπορεί να καμαρώνει η δημόσια εκπαίδευση από το 2011 που επανασυστάθηκε ο θεσμός (Νόμος 3966/2011). Μάλιστα δίνει τη δυνατότητα σε παιδιά ανεξάρτητα οικογενειακού εισοδήματος να συμμετέχουν σε ένα πολύ καλό και σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον και για το λόγο αυτό το Ποτάμι πιστεύει ότι ο θεσμός των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων πρέπει να επεκταθεί κι όχι να συρρικνωθεί.»
Ο κ. Μαυρωτάς ρωτάει αν σκοπεύει ο υπουργός να αποσύρει την εσπευσμένη εξαγγελία και να ξεκινήσει έναν διάλογο με τους ενδιαφερόμενους φορείς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα