Μπαράζ συλλήψεων για «πειραγμένα» ταξίμετρα στην Αττική

Στη σύλληψη εννέα οδηγών ταξί προχώρησαν την Τρίτη 12 Μαΐου αστυνομικοί των Ομάδων Ελέγχου και Πρόληψης Τροχαίων Ατυχημάτων (Ο.Ε.Π.Τ.Α.) της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής, στο πλαίσιο διενέργειας στοχευμένων δράσεων και εξειδικευμένων τροχονομικών ελέγχων σε Ε.Δ.Χ. αυτοκίνητα.

Οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν σε διάφορες περιοχές του Λεκανοπεδίου Αττικής (Σταθμούς Υπεραστικών Λεωφορείων Κηφισού και Λιοσίων, Ν.Ε.Ο. Αθηνών-Κορίνθου, Πειραιά, Περιστέρι).

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τους ελέγχους, οκτώ εκ των αυτοκινητιστών είχαν επέμβει σκόπιμα στο ταξίμετρο με σκοπό την πλασματική αύξηση της αξίας της διαδρομής, όπως επίσης και στην ταμειακή μηχανή, προκειμένου να μην προβαίνουν στην έκδοση αποδείξεων και να διαφεύγουν κατ’ αυτόν τον τρόπο της καταβολής των αναλογούντων φόρων.

Επίσης, ένας οδηγός ταξί διαπιστώθηκε ότι διενεργούσε επιβατικές μεταφορές ατόμων, αγνώστων μεταξύ τους, πραγματοποιώντας πολλαπλή μίσθωση από διαφορετικά σημεία του Νομού Αττικής προς τον Νομό Αργολίδας, όπου έχει την έδρα του.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν, στο πλαίσιο του αυτοφώρου, με τις εις βάρος τους σχηματισθείσες δικογραφίες, στους αρμόδιους εισαγγελείς πλημμελειοδικών, ενώ ενημερώθηκαν και οι λοιπές συναρμόδιες υπηρεσίες (Υπουργείο Οικονομικών/ Διεύθυνση Ελέγχων, Δ.Ο.Υ., Γενική Γραμματεία Εμπορίου/Διεύθυνση Μετρολογίας) για τις δικές τους περαιτέρω ενέργειες.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα