Μπενφίκα… μία πολυεθνική εταιρία, με μεγάλα κέρδη!

Εντυπωσιακά είναι τα νούμερα που προκύπτουν από την ετήσια ισολογιστική έκθεση που είδε το φως της δημοσιότητας στον πορτογαλικό Τύπο, αναφορικά με το «πάρε – δώσε» των «Αετών» της Μπενφίκα.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία, η ομάδα της Λισσαβόνας δαπάνησε το ποσό των 22.700.000 ευρώ για την ενίσχυσή της, εντάσσοντας στο δυναμικό της τους Σάμαρη, Ταλίσκα, Ντερλέι, Γιόνας, Ζούλιο Σέζαρ, Ελιζέου, Κριστάντε, Μουχτάρ και Τζόνατας Ροντρίγκεζ. Στην περίπτωση του τελευταίου, ο παίκτης ήρθε για δύο χρόνια δανεικός, με την Μπενφίκα να έχει αγοράσει το 40% των δικαιωμάτων του και να έχει προσυμφωνηθεί ρήτρα για την εξαγορά και του υπόλοιπου 60%.

Αν σας φαίνονται πολλά τα 22.700.000 ευρώ για την ενίσχυσή της, να δούμε πως θα σας φανούν τα έσοδα από τις πωλήσεις παικτών. Ούτε λίγο, ούτε πολύ, οι «Αετοί» ανακοίνωσαν ότι εισέπραξαν συνολικά το ποσό των 62.400.000 ευρώ!

Πριν βιαστείτε να βγάλετε το συμπέρασμα ότι όλα μπήκαν στο ταμείο, εξηγούμαστε. Οι παίκτες που παραχωρήθηκαν είναι οι εξής: Έντζο Πέρεζ (Βαλένθια), Μάρκοβιτς (Λίβερπουλ), Γιαν Ομπλάκ (Ατλέτικο Μαδρίτης), Όσκαρ Καρντόζο (Τραμπζονσπόρ), Μπερνάντο Σίλνα (Μονακό) και Φρανκ Χάρα (δανεικός στον Ολυμπιακό).

Περίπου 7.600.000 ευρώ δαπανήθηκαν ως έξοδα για τις συναλλαγές, από τα οποία τα 5.800.000 δόθηκαν στους μάνατζερ. Μετά την αφαίρεση των συγκεκριμένων χρημάτων, το ποσό έπεσε στα 54.800.000 ευρώ, από τα οποία ένα ποσοστό πήγε σε ομάδες που είχαν δικαιώματα στους παίκτες που πουλήθηκαν. Υπολογίζεται πως το κέρδος από το «πάρε – δώσε» των Πορτογάλων, ακόμη και μετά την αφαίρεση των ποσοστών μεταπώλησης, ξεπερνά τα 10.000.000 ευρώ!

Όλα αυτά, ΜΟΝΟ από μεταγραφές – μετακινήσεις ποδοσφαιριστών. Προσθέστε και τα υπόλοιπα έσοδα από τους ευρωπαϊκούς θεσμούς, τα τηλεοπτικά δικαιώματα, τους σπόνσορες, τους χορηγούς, τα εισιτήρια και θα διαπιστώσετε πως λειτουργεί ορθά μία ποδοσφαιρική εταιρία, σε αντίθεση με την τακτική των ελληνικών συλλόγων, οι οποίοι θυμίζουν… μπακάλικα της γειτονιάς!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα