Μπερμπάτοφ και πονάνε τα μυαλά τους…

Έναν από τους κορυφαίους ευρωπαίους επιθετικούς της τελευταίας δεκαετίας που ακόμη και στα 34 του μπορεί να κάνει τη διαφορά σε οποιοδήποτε πρωτάθλημα, είναι πλέον ποδοσφαιριστής του ΠΑΟΚ. Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ θα αγωνιστεί για ένα χρόνο με την ασπρόμαυρη φανέλα, αφού ο Ιβάν Σαββίδης τίναξε την μπάνκα στον αέρα, φέροντας στην Τούμπα τον εκπληκτικό Βούλγαρο στράικερ.

Το τι κατάφερε στην ΤΣΣΚΑ Σόφιας ως έφηβος, στη Λεβερκούζεν ως 20άρης, στην Τότεναμ και τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην ακμή, αλλά και στη Φούλαμ και στη Μονακό στην ώριμη περίοδο της καριέρας του δεν περιγράφεται με λόγια και αριθμούς. Ο κορυφαίος Βούλγαρος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών (καθώς πλέον οι συμπατριώτες του τον θεωρούν τουλάχιστον εφάμιλλο του Στόιτσκοφ) στα 18 του έκανε σεζόν πέραν από κάθε φαντασία με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας πετυχαίνοντας 16 γκολ σε 34 ματς, χωρίς να παραγνωρίζουμε την προηγούμενη χρονιά που πρόλαβε σε 16 παιχνίδια (τα περισσότερα ως αλλαγή να σκοράρει έξι φορές, πριν καν ενηλικιωθεί).

Την επόμενη σεζόν πρόλαβε να παίξει σε 11 ματς πρωταθλήματος και να σκοράρει εννέα φορές, αλλά τα επτά γκολ σε μόλις τέσσερα ευρωπαϊκά παιχνίδια τον έκαναν αυτομάτως γνωστό σε όλη την Ευρώπη. Εκείνη που τον επέλεξε ήταν η Λεβερκούζεν το Δεκέμβρη του 2001, πριν καν κλείσει τα 21. Έγινε ο απόλυτος πρωταγωνιστής της β’ ομάδας της Λεβερκούζεν, πήρε και κάποια λεπτά στην πρώτη ομάδα και από την επόμενη χρονιά άρχισε τα όργια στην Μπουντεσλίγκα.

Στη Λεβερκούζεν, στην Τότεναμ, στη Μάντσεστερ, στη Φούλαμ και στη Μονακό δεν σταμάτησε ποτέ να είναι πρωταγωνιστής. Ποτέ! Πέραν των εκπληκτικών αποδόσεών του στο σκοράρισμα, μοίραζε πολλά γκολ, ήταν θεαματικός και δεν δημιουργούσε το παραμικρό πρόβλημα, παρά το ότι οι Βαλκάνιοι παικταράδες έχουν συνήθως συμπεριφορά ντίβας. Αυτό που αξίζει να αναφερθεί είναι ότι και στη Μονακό στα 34 του έκανε όργια, πέτυχε σε 1,5 χρόνο 18 γκολ, πολλά εκ των οποίων είναι εκπληκτικά και μάλλον πέρασαν απαρατήρητα, διότι το γαλλικό πρωτάθλημα δεν είναι και τόσο διαδεδομένο.

Ο Μπερμπάτοφ δεν τα βρήκε με την Άστον Βίλα και δέχθηκε με τη μία την πρόταση του ΠΑΟΚ που αγγίζει τα 2.000.000 ευρώ για μονοετές συμβόλαιο.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα