Μποναμάς για Τσοχατζόπουλο και άλλους 99 «εθνοπατέρες»

Την ώρα που η κυβέρνηση αρνείται να υλοποιήσει αποφάσεις όπως αυτή του ΣτΕ για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, εμφανίζεται έτοιμη να πληρώσει χρήματα σε 100 πρώην βουλευτές. Ο λόγος για «εθνοπατέρες» που δικαιώθηκαν στα δικαστήρια για την εξίσωση των αποδοχών τους με αυτές του προέδρου του Αρείου Πάγου, αναδρομικά από το 2009 και μετά.

Όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», το ποσό κυμαίνεται κατ’ ελάχιστο από 15 εκατ. ευρώ και μπορεί να φτάνει ακόμη και στα 50 εκατ. ευρώ, εφόσον εκδικαστούν και τελεσιδικήσουν όλες οι προσφυγές (άνω των 160) που έχουν ασκηθεί από συνταξιοδοτηθέντες βουλευτές ή και μέλη των οικογενειών τους αν οι ίδιοι έχουν αποβιώσει. Το ποσό αυτό είναι εκτός προϋπολογισμού και μέχρι στιγμής άγνωστο και στην τρόικα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι ανάμεσα σε αυτές τις προσφυγές αυτές είναι και του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Άκη Τσοχατζόπουλου, ο οποίος, όπως αποκάλυψε στο προηγούμενο φύλλο του ο «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», φέρεται να διεκδικεί κατά τους ισχυρισμούς δικηγόρου του ένα ποσόν της τάξης των 250.000 ευρώ. Το μπαλάκι βρίσκεται, πλέον, στο υπουργείο Οικονομικών με τις αρμόδιες υπηρεσίες να αναζητούν τρόπους με τους οποίους θα μπορούσε να ξεκινήσει η εξόφληση των αναδρομικών που επιδικάζουν τα δικαστήρια στους προσφεύγοντες βουλευτές. Το κονδύλι αυτό δεν έχει εγγραφεί στον προϋπολογισμό, οπότε με… ενδιαφέρον αναμένεται η αντίδραση της τρόικας.

Το ενδεχόμενο που αυτή τη στιγμή προβάλει ως πιθανότερο, είναι να επιστραφούν τα χρήματα με εξαμηνιαίες δόσεις για όσους έχουν λαμβάνειν από 50.000 ευρώ και άνω. Η συνολική διάρκεια επιστροφής των αναδρομικών με τις εξαμηνιαίες δόσεις μπορεί να εκτείνεται ως και τα 5 έτη.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα