«Μπορεί να προχωρήσει το μετρό της Θεσσαλονίκης»

Αποφασισμένος να «ξεμπλοκάρει» το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης, ώστε να είναι παραδοτέο βάσει του επικαιροποιημένου χρονοδιαγράμματος, δηλαδή στο τέλος του 2016 ή τις αρχές του 2017, δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο υπουργός Υποδομών συμμετείχε σε σύσκεψη στη συμπρωτεύουσα με αντικείμενο την πορεία της κατασκευής και την κατάρτιση χρονοδιαγράμματος δράσεων για το επόμενο εξάμηνο. Όπως είπε, έδωσε εντολή για τη διενέργεια διαχειριστικού ελέγχου στη σύμβαση και γνωστοποίησε ότι «σε περίπτωση που υπάρξουν άλλες αποκλίσεις ή αδικαιολόγητες καθυστερήσεις, θα ληφθούν οριστικές αποφάσεις με τρόπο θεσμικό και απόλυτα σύμφωνο με τη νομοθεσία».

Παράλληλα, ο Χρυσοχοΐδης ανακοίνωσε ότι πρόκειται να ληφθεί μέριμνα για την κάλυψη των εξόδων μετεγκατάστασης, σε άλλες περιοχές, εμπόρων και επαγγελματιών που οι επιχειρήσεις τους έχουν αποδεδειγμένα πληγεί από τις καθυστερήσεις στα εργοτάξια. Ωστόσο, δεν επεκτάθηκε σε περαιτέρω λεπτομέρειες, σε σχέση με το πότε και το πώς θα προχωρήσει η διαδικασία, ούτε σχετικά με το αν θα υπάρχει πλαφόν στο ύψος των δαπανών που θα καλύπτονται.

Σύμφωνα με τον υπουργό, στο τέλος του 2013, το έργο του μετρό Θεσσαλονίκης θα απασχολεί 900 άτομα, έναντι περίπου 500 προ διμήνου και 710 σήμερα.

Πρόσθεσε ότι έχει παραδοθεί το 47% των έργων πολιτικού μηχανικού και το 77%των σηράγγων και σημείωσε: «Με κοινή προσπάθεια έχουν ξεπεραστεί πολλά τεχνικά εμπόδια και βρίσκεται σε πολύ καλό δρόμο η οικονομική ανασυγκρότηση της κοινοπραξίας του έργου. Συνεπώς,  μπορεί να προχωρήσει ανεμπόδιστα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα