Μποροβήλος: «Να ληφθούν μέτρα από τις διοργανώτριες»

Για τη συμφωνία της ΕΠΟ με τη sportradar αναφορικά με τον εντοπισμό των ύποπτων για χειραγώγηση αγώνων μίλησε ο πρόεδρος της Λίγκας, Γιώργος Μποροβήλος.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM:
«Η γάγγραινα των χειραγωγημένων αγώνων δεν είναι ελληνικό, αλλά παγκόσμιο φαινόμενο. Έπρεπε κι εμείς να κινηθούμε για να δούμε πώς μπορούμε να την αντιμετωπίσουμε. Αυτή η εταιρεία που έχει εξειδίκευση στο χώρο αυτό θα λειτουργήσει εκπαιδευτικά και προληπτικά, ώστε στο βαθμό που μπορούμε να αποτρέψουμε τέτοια περιστατικά.

Όταν κάποιος είναι σε μια κατάσταση ελεγχόμενου, ενδεχομένως να λοιδορεί τα πράγματα. Είναι μια εταιρεία που συνεργάζεται με την UEFA και σε διάφορες λίγκες, οπότε δεν μπορούμε να την κατηγορούμε. Είναι μια ενέργεια προς τη σωστή κατεύθυνση.

Δεν είμαστε αιθεροβάμονες και δεν θεωρούμε πως έτσι θα λυθεί το πρόβλημα άπαξ και δια παντός. Όμως είναι ένα βήμα που θα δώσει γνώση σε όλους τους εμπλεκόμενους, ώστε να τους κάνει κοινωνούς για το πώς πρέπει να λειτουργούν όταν υποπέσει στην αντίληψή τους κάτι τέτοιο. Πρέπει να ληφθούν μέτρα και από τις διοργανώτριες αρχές, να προσπαθούμε από μόνοι μας να προφυλάσσουμε το προϊόν, ώστε να δώσουμε ένα καλύτερο ξεκίνημα και μια μεγαλύτερη αξιοπιστία στο ποδόσφαιρό μας.

Φέτος οι κανονισμοί προς αυτή την κατεύθυνση έχουν βελτιωθεί. Οι νέοι κανονισμοί αυστηροποιούνται και αν αποδειχτούν κάποια πράγματα για εμπλοκή σε χειραγώγηση κάποιου αγώνα θα υπάρχουν συνέπειες. Αν είναι όπως θα έπρεπε οι κανονισμοί αυτοί, είναι μεγάλη κουβέντα. Για να είναι ένα παιχνίδι χειραγωγημένο πρέπει να εμπλέκονται ποδοσφαιριστές, διαφορετικά δεν γίνεται. Το πώς θα το προσεγγίσεις νομοθετικά για να μην την πληρώνουν και αθώοι είναι ένα ζήτημα μελέτης.

Προσωπικά είχα κάνει παρέμβαση στον Υπουργό, τον κ. Αθανασίου, και είχα ζητήσει να επισπευτούν οι διαδικασίες.

Περιμένουμε την επικύρωση της βαθμολογίας και ακολούθως θα γίνει η κλήρωση, στις 15 Ιουλίου στο Μέγαρο Μουσικής. Πιστεύω πως η εκκρεμότητα με την υπόθεση της Βέροιας θα κλείσει την επόμενη εβδομάδα».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα