«Μπορούμε να βγούμε στις αγορές έως και τέσσερις φορές»

Υπεραισιόδοξος εμφανίστηκε για την ελληνική οικονομία από το βήμα του Economist ο Ευκλείδης Τσακλώτος που προανήγγειλε έξοδο στις αγορές έως και 4 φορές!

Ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι η έξοδος της Ελλάδας στις αγορές είναι εφικτή, με ή χωρίς συμμετοχή των ελληνικών ομολόγων στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης της ΕΚΤ και πρόσθεσε ότι η Ευρωζώνη έχει δεσμευτεί να στηρίξει τη χώρα σ’ αυτή την προσπάθεια, μέσω της δημιουργίας αποθεματικού.

Παράλληλα, εξέφρασε την αισιοδοξία του για τους ρυθμούς ανάπτυξης της οικονομίας, σημειώνοντας ότι “είμαι πλήρως πεπεισμένος ότι η Ελλάδα θα έχει “καλή ανάπτυξη” τόσο το 2017, όσο και το 2018”.”Ο μεσοπρόθεσμος στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι αυτή η ανάπτυξη είναι διατηρήσιμη”, σημείωσε.

Όσον αφορά την απόφαση του Eurogroup της 15ης Ιουνίου, έκανε λόγο για σημαντικό βήμα προόδου», καθώς «παρέχει ένα βαθμό καθαρότητα, τον οποίο δεν είχαμε πριν.

Νωρίτερα, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είχε μεταφέρει ενθαρρυντικά μηνύματα από τις συναντήσεις τις οποίες είχε την περασμένη εβδομάδα με ξένους επενδυτές στο Λονδίνο .

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα