“Μπορούμε να στέλνουμε κάθε μήνα 15.000 πρόσφυγες στην Ελλάδα”

To τουρκικό ντελίριο συνεχίζεται αφού σειρά στους εκβιασμούς πήρε ο  υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Σουλεϊμάν Σοϊλού που  απείλησε την Ευρωπαϊκή Ένωση με 15.000 πρόσφυγες κάθε μήνα ως αντίποινα στις απανωτές απαγορεύσεις Τούρκων υπουργών να μεταβούν ως ομιλητές σε φιλοερντογανικές συγκεντρώσεις στην Ευρώπη.

Τα προηγούμενα 24ωρα πολλές ακόμα ευρωπαϊκές πόλεις απαγόρευσαν σε υπουργούς της Άγκυρας να πραγματοποιήσουν ομιλίες σε Τούρκους μετανάστες οπαδούς του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

«Εάν θέλετε, κάθε μήνα μπορούμε να αφήνουμε 15.000 πρόσφυγες που έχουμε στην Τουρκία [να πάνε στην Ευρώπη]. Τότε να δούμε πόσο θα σοκαριστείτε», είπε ο Σοϊλού κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης ισλαμιστών στην τουρκική πρωτεύουσα.

Οι ευρωπαϊκές χώρες ότι βρίσκονται πίσω από κάθε αντιερντογανική διαδήλωση 

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού κατηγόρησε τις ευρωπαϊκές χώρες ότι βρίσκονται πίσω από κάθε αντιερντογανική διαδήλωση και διαμαρτυρία του παρελθόντος, όπως τις διαμαρτυρίες στο Πάρκο Γκεζί το 2013, τις έρευνες για διαφθορά τον Δεκέμβριο του 2013 που ταρακούνησαν την κυβέρνηση Ερντογάν και φυσικά το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα