Μπορούν, αλλά δεν ξέρουν αν θέλουν!

Στην Ελλάδα δείχνει να θέλει να συνεχίσει την καριέρα του ο Γιώργος Σαμαράς, ή τουλάχιστον αυτή την εντύπωση έχει αφήσει. Στον Ολυμπιακό υπολογίζουν πως αν του χτυπήσουν την πόρτα μάλλον θα πάρουν καταφατική απάντηση, εάν και εφόσον του καλύψουν τις οικονομικές του απαιτήσεις (που δεν είναι και μεγάλες).

Ωστόσο, αυτή τη στιγμή η προτεραιότητα του Ολυμπιακού είναι άλλη. Ο Μάρκο Σίλβα δεν ψάχνει ποδοσφαιριστή με τα χαρακτηριστικά του Σαμαρά, αλλά έναν  φορ περιοχής που να μπορεί να βάζει το γκολ με την πρώτη επαφή. Ο Σαμαράς ναι μεν είναι καλός στο ψηλό παιχνίδι, αλλά σε γενικές γραμμές είναι επιθετικός που αρέσκεται στο να βγαίνει εκτός περιοχής για να δημιουργεί, για να ξεκινά επιθέσεις από πίσω και πολλές φορές για να τραβιέται στα άκρα (παίζοντας ακόμη και με ανάποδο πόδι).

Οι αρετές του είναι πολλές, αλλά δεν έχει αυτή τη μία αρετή που ψάχνει ο Πορτογάλος προπονητής. Άλλωστε, στα πρώτα δύο δυνατά φιλικά ο Ολυμπιακός έκανε πολλές φάσεις, αλλά πέτυχε μόνο ένα γκολ. Ο Σαμαράς είχε μερικές παραγωγικές χρονιές στην καριέρα του (17 γκολ σε 40 ματς με τη Σέλτικ τη σεζόν 2008-2009), αλλά υπάρχουν κι άλλες στις οποίες έχει περιοριστεί σε ελάχιστα γκολ, όχι απαραίτητα επειδή ήταν άστοχος, αλλά επειδή δεν έπαιζε ως σέντερ φορ, αλλά ως αριστερό εξτρέμ, που στην πραγματικότητα είναι και η θέση στην οποία συνήθως αγωνίζεται.

Ο Ολυμπιακός πάντως εξετάζει την περίπτωσή του, αφού δεν παύει να είναι ένας ελεύθερος ποιοτικός Έλληνας ποδοσφαιριστής

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα