Μπορούσε τη νίκη, έχασε 2-0 από τη Θέλτα ο ΠΑΟ

Την ήττα γνώρισε ο Παναθηναϊκός στο Μπαλαΐδος του Βίγκο από την ισπανική Θέλτα και με μηδέν βαθμούς σε ισάριθμα ματς είναι πολύ δύσκολο – αλλά όχι απίθανο – να πάρει τελικά την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League. Το τελικό 2-0 αδικεί κατάφορα την ελληνική ομάδα που και περισσότερες και κλασικότερες ευκαιρίες είχε και μία εχθρική διαιτησία να αντιμετωπίσει, αλλά δέχθηκε το πρώτο γκολ στο 84’ σε ένα σημείο που ίσως ο Στραματσιόνι θα έπρεπε να έχει φρεσκάρει την ομάδα του.

Τελικά ο Ιταλός επέλεξε σύστημα 5-4-1 που στην επίθεση μετατρεπόταν σε 3-5-2, αφού μόλις τα μπακ ανέβαιναν πάνω από τη σέντρα, ο Ιμπάρμπο μετατρεπόταν σε παρτενέρ του Μπεργκ. Ο Κολομβιανός κατάφερε χάρη στην καλή του συνεργασία με τον Σουηδό και κυρίως την ταχύτητά του να βγάλει εις πέρας αυτό το διπλό ρόλο και στην ουσία να κάνει τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων μέχρι το 70’, με συμπαραστάτη τον Βιγιαφάνιες που τις στιγμές που έπρεπε ο ΠΑΟ  να παίξει σετ παιχνίδι, κρατούσε την μπάλα όσο έπρεπε. Κρίμα που τη φανταστική του απόδοση δεν την συνδύασε ο Ιμπάρμπο και με ένα γκολ. Θα μπορούσε, αλλά τότε θα μιλούσαμε για έναν ποδοσφαιριστή παγκόσμιας κλάσης…

Δυστυχώς για την ελληνική ομάδα, δεν κατάφερε να κρατήσει έστω την ισοπαλία και στο 84’ έγινε το 1-0 από τον Γκουϊτέτι, με τον Βας να πετυχαίνει το 2-0 στο 88’, με τους γηπεδούχους να έχουν ανακτήσει τον έλεγχο του ματς μετά το 75’, σε ένα χρονικό σημείο που οι «πράσινοι» είχαν κουραστεί εντελώς…

Ο διαιτητής Λούκα Μπάντι από την Ιταλία έκλεισε τα μάτια σε σπρώξιμο του Ιμπάρμπο, ενώ οι βοηθοί Ντοβέρι και Μάσα σήκωναν τη σημαία μόνο υπέρ των γηπεδούχων. Τουλάχιστον εριστική διαιτησία που μπορεί να πει κανείς ότι αλλοίωσε το αποτέλεσμα.

ΘΕΛΤΑ: Αλβάρες, Μάγιο, Φόντας, Τζόνι Κάστρο, Καμπράλ, Ερνάντες, Ντίας, Ναράνχο (60’ Σίστο), Σενιέ (71’ Βας), Γκουιντέτι, Ρόσι (79’ Άσπας).

ΠΑΟ: Στιλ, Λουντ, Κουλιμπαλί, Σάμπα, Μολέδο, Κουτρουμπής (87’ Εμποκού) , Ζέκα, Λεντέσμα, Βιγιαφάνιες, Ιμπάρμπο, Μπεργκ

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα