“Μπορώ να μεγαλώσω την Ν.Δ. και να ξαναφέρω αυτούς που έφυγαν”

Στο τι θα κάνει στην επόμενη ημέρα , εφόσον εκλεγεί αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας αναφέρθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. “Εγώ μπορώ να μεγαλώσω την ΝΔ, να ξαναφέρω αυτούς που έφυγαν, χωρίς να χάσω και τον παραδοσιακό της ψηφοφόρο» είπε στον ΣΚΑΪ συμπληρώνοντας ότι το πρόβλημα της Ν.Δ. πρέπει να λυθεί τώρα.

«Δεν έχουμε περιθώρια για μεταβατικές λύσεις, ο κος Τσίπρας δεν θα αντέξει στην εξουσία. Η Ν.Δ. πρέπει να κάνει πολύ σκληρή αντιπολίτευση και υποσχέθηκε ότι εγώ ο ίδιος θα κάνω τη ζωή του κυρίου Τσίπρα δύσκολη. Ο κύριος Τσίπρας προσπαθεί να πατάει σε δύο βάρκες».

Σε σχέση με το νόμο Κατρούγκαλο ο κος Μητσοτάκης είπε: «Εμείς νέους φόρους δεν πρόκειται να ψηφίσουμε για να προσλαμβάνει πίσω ο κύριος Κατρούγκαλος τους προσωπικούς του πελάτες, Με το νόμο Κατρούγκαλο επέστρεψαν κατηγορούμενοι παιδεραστές. Το κύριο Κατρούγκαλο τον αντάμειψε ο κύριος Τσιπρας».

Για το θέμα της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ δήλωσε: «Αν στο ΠΑΣΟΚ ψηφίσαν 70.000 άνθρωποι σε μας πρέπει να έρθουν 400.000 αλλιώς θα αφήσουν το κόμμα σε μηχανισμούς είπε στον ΣΚΑΪ ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλώντας τους πολίτες να μετάσχουν στην ψηφοφορία εκλογής αρχηγού».

Ανέφερε επίσης ότι στις 50 υπογραφές της υποψηφιότητάς του δεν υπάρχει κανένας συνδικαλιστής και προσέθεσε σε σχέση με το θέμα της ΔΕΗ: «Εγώ λεω ναι στη μικρή ΔΕΗ και να χρηματοδοτούμε με τα έσοδα το ταμείο της ΔΕΗ. 600 εκατομμύρια δίνουμε κάθε χρόνο για το ταμείο της ΔΕΗ. Μου έλεγαν προεκλογικά μη μιλάς για τη ΔΕΗ  γιατί θα χάσουμε του συνδικαλιστές».

Σε σχέση με τον λαϊκισμό ο κος Μητσοτάκης λέει: «Η μήτρα του λαϊκισμού όπως διαμορφώθηκε το 80 από το τότε ΠΑΣΟΚ επηρέασε εν μέρει και τη ΝΔ κι εμείς πρέπει να πάρουμε διαζύγιο από αυτό το λαϊκισμό και συνέχισε καταδεικνύοντας ότι η αλληλεγγύη δεν είναι να δίνεις μια κάρτα σίτισης αλλά να δίνεις δουλειά και ίσες ευκαιρίες. Χωρίς ανάπτυξη αλληλεγγύη δεν μπορεί υπάρξει».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα