Μπουονανότε: «Δεν είναι δύσκολο να μάθουμε το νέο σύστημα»

Ελαφρώς αισιόδοξος μετά την αλλαγή προπονητή εμφανίστηκε σε δηλώσεις του ο Ντιέγκο Μπουονανότε, αισιόδοξος όσον αφορά τα λεπτά συμμετοχής του από δω και στο εξής στο πρωτάθλημα μετά την άφιξη του Γκουστάβο Πογιέτ.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Αργεντινού ποδοσφαιριστή της ΑΕΚ στην τηλεόραση της NOVA:

Για τη διακοπή του πρωταθλήματος:

«Σαν ομάδα μας βόλεψε αυτή η διακοπή γιατί είχαμε χρόνο να μπορέσουμε να καταλάβουμε αυτά που ζητά ο νέος προπονητής. Είναι ένας καινούργιος προπονητής, με διαφορετικό σχήμα, με διαφορετικά πράγματα που ζητάει από τους ποδοσφαιριστές και είχαμε το χρόνο να βάλουμε στο μυαλό μας αυτά που μας ζητάει».

Για το νέο σύστημα που θέλει να εφαρμόσει ο Γκουστάβο Πογιέτ:

«Νομίζω ότι αυτά που ζητάει ο νέος προπονητής δεν είναι… από άλλο κόσμο. Μας τα έχει εξηγήσει πολλές φορές, με απλό τρόπο. Ίσως η αλλαγή του συστήματος να μπορεί να επηρεάσει αλλά δεν θεωρώ ότι είναι κάτι πάρα πολύ δύσκολο. Ο κάθε παίκτης ξέρει τη θέση του, εμάς στην επίθεση μας έχει δώσει ελευθερία κινήσεων, είναι λογικό να ακολουθούμε αυτά που θέλει αμυντικά, τόσο τα μαρκαρίσματα όσο και την πίεση, αλλά στο παιχνίδι της επίθεσης τα πράγματα δεν αλλάζουν και πάρα πολύ».

Για την επιστροφή του στην ενδεκάδα:

«Μακάρι να μπορέσω να αρπάξω την ευκαιρία, αλλά εγώ αυτό που κάνω καθημερινά είναι να δουλεύω όσο καλύτερα μπορώ στις προπονήσεις και να αρπάζω την ευκαιρία να παίζω μέσα από τις προπονήσεις. Σκέφτομαι κάθε φορά που είμαι στην προπόνηση το παιχνίδι της Κυριακής, ότι θα παίξω και ότι θα πρόκειται να κάνω αυτά που θα μου ζητήσει ο προπονητής. Ο προπονητής είναι αυτός που αποφασίζει, εγώ μένω στη δουλειά που κάνω για να συμμετάσχω στο παιχνίδι της Κυριακής».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα