Μπρα-ντε-φερ Πολιτείας και ποδοσφαιρικών θεσμών!

Σε μπρα-ντε-φερ μεταξύ Κυβέρνησης – Πολιτείας και ποδοσφαιρικών θεσμών εξελίσσεται η υπόθεση του ύποπτου για χειραγώγηση αγώνα μεταξύ της Βέροιας και του Ολυμπιακού, τον Γενάρη του 2013.

Οι δύο πλευρές επιδίδονται σε ένα είδος σιωπηρής αντιπαράθεσης, με κινήσεις τακτικής, σύμφωνα με τα νομικά όπλα που έχουν στη διάθεσή τους, την ίδια στιγμή που ο κόσμος παρακολουθεί αποσβολωμένος τις εξελίξεις, ανήμπορος να κατανοήσει ποιο είναι ακριβώς το νόημα όλου αυτού του παιχνιδιού.

Την Τρίτη (19/5), η Πειθαρχική Επιτροπή αθώωσε με συνοπτικές διαδικασίες τη Βέροια για το συγκεκριμένο ματς, με το σκεπτικό που στηρίζεται στη διάταξη που έχει συμπεριλάβει η ΕΠΟ στο καταστατικό της, σύμφωνα με την οποία θα πρέπει να συμμετέχουν στο «στήσιμο» του αγώνα αποδεδειγμένα περισσότεροι από δύο παίκτες μίας ομάδας, προκειμένου εκείνη να υποκύψει στις συνέπειες του Νόμου.

Η Πειθαρχική, δίχως να περιμένει την κατάληξη της έρευνας του ειδικού ανακριτή διαφθοράς, Γιώργου Ανδρεάδη, έσπευσε να «τελειώσει» με το όλο θέμα, αθωώνοντας την ομάδα της Μακεδονίας, ενώ ουδέποτε κλήθηκε για εξηγήσεις ο Ολυμπιακός. Την ίδια στιγμή, η ελληνική δικαιοσύνη ερευνά σε ποινικό επίπεδο την υπόθεση και μάλιστα με αποφάσεις του ειδικού ανακριτή και του εισαγγελέα, έχουν επιβληθεί περιοριστικοί όροι στους κατηγορούμενους, μετά τις απολογίες που παρέδωσαν.

Η «απάντηση» της ελληνικής Πολιτείας ήταν να καλέσει όλους τους ποδοσφαιριστές της Βέροιας που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο της συγκεκριμένης αναμέτρησης, οι οποίοι είναι υποχρεωμένοι να δώσουν το «παρών» στο γραφείο του ειδικού ανακριτή, Γιώργου Ανδρεάδη και να καταθέσουν ό.τι γνωρίζουν ή ό,τι και αν υπέπεσε στην αντίληψή τους.

Το μεγάλο ερωτηματικό που προκύπτει, είναι το εξής. Γιατί η ΕΠΟ και η Λίγκα έσπευσαν να «κλείσουν» το θέμα, όταν εκκρεμεί σε ποινικό επίπεδο και μάλιστα φέρεται να λαμβάνει διαστάσεις, ενώ και οι κατηγορούμενοι έχουν δεχθεί περιοριστικούς όρους μετά τις απολογίες τους;

Γιατί η… εναρμονισμένη ΕΠΟ και η Λίγκα έσπευσαν να «κλείσουν» το θέμα, όταν η οδηγία των UEFA/FIFA είναι κάτι παραπάνω από ξεκάθαρη, απαιτώντας την επιβολή κυρώσεων σε ομάδες, πριν ακόμα αποφανθεί η τακτική δικαιοσύνη σε ποινικό επίπεδο;

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα