Μπροστά η Μέρκελ στις δημοσκοπήσεις…

Σύμφωνα με δημοσκόπηση που έγινε για λογαριασμό του περιοδικού Stern και του σταθμού RTL, οι Χριστιανοδημοκράτες (CDU) της Merkel προηγούνται με 32% έναντι 29% του SPD.
Η δημοσκόπηση διεξήχθη από το Emnid Institute και αναφέρει ότι το κυβερνών κόμμα της Χριστιανοδημοκρατικής ένωσης (CDU) θα λάβουν το 32% των ψήφων εάν οι εκλογές θα λάβουν αυτή την Κυριακή, ένα αποτέλεσμα παρόμοιο με την προηγούμενη εβδομάδα.

Όμως, οι Σοσιαλδημοκράτες (SPD) με επικεφαλής τον υποψήφιο, Martin Schulz, συνέχισαν να χάνουν έδαφος ,καθώς προβλέπεται ότι το κόμμα θα εξασφαλίσει ποσοστό 29%.
Η διαφορά μεταξύ των κομμάτων είναι πολύ μεγαλύτερη σε σχέση με το 2012 όταν τα ποσοστά που συγκέντρωνε το CDU ανέρχονταν στο 30,8% και το SPD στο 30,4% .
Στο τοπικό κοινοβούλιο προβλέπεται ότι θα εισέλθουν, οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) με ποσοστό 11%, το κόμμα των Πρασίνων με 12% και το ξενοφοβικό Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) με 6%.
Το ποσοστό που προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει ο πρωθυπουργός του κρατιδίου Τόρστεν Άλμπιγκ του SPD είναι 43%, ενώ ο αντίπαλός του από το CDU, προβλέπεται ότι θα εξασφαλίσει το 36%.
Τόσο οι βουλευτικές εκλογές που διεξάγονται σήμερα στο κρατίδιο Σλέσβιχ Χόλσταϊν, όσο και οι εκλογές στο κρατίδιο της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας την 14η Μαΐου όπως και η εκλογική αναμέτρηση του Μαρτίου στο Σαάρ θεωρήθηκαν κρίσιμα τεστ για τον Μάρτιν Σουλτς που πρόσφατα ανέλαβε την ηγεσία του SPD, καθώς κατέλαβε την δεύτερη θέση με 29,6% των ψήφων έναντι 40,7% του CDU.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα