«Μυρίζει» πόλεμος μεταξύ Δούρου και αυτοδιοικητικών

Με τα μέχρι τώρα πεπραγμένα της Ρένας Δούρου στην Περιφέρεια Αττικής αναφορικά με το θέμα των σκουπιδιών, ασχολείται σε ένα αιχμηρό είναι η αλήθεια ρεπορτάζ του το site airetos.gr. Συγκεκριμένα, το γνωστό ενημερωτικό πόρταλ που ασχολείται με θέματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, εγκαλεί την περιφερειάρχη για έλλειψη σχεδίου στο φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων λέγοντας ταυτόχρονα ότι εξαιτίας αυτής της απουσίας σχεδιασμού η περιφέρεια αναγκάζεται να οργανώσει διεθνές συνέδριο.

Υπό τον τίτλο «Πού είναι το σχέδιο σας για τα σκουπίδια, κα Δούρου;», το airetos.gr ισχυρίζεται ότι η περιφερειάρχης «ακύρωσε τους 4 διαγωνισμούς για τις νέες Μονάδες Επεξεργασίας Απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ, κάλεσε τους δήμους να παρουσιάσουν τοπικά σχέδια για τη διαχείριση των απορριμμάτων χωρίς να βρει μέχρι στιγμής καμία ανταπόκριση, βγήκε μπροστά με πολύ θόρυβο και τελικά αποδείχτηκε ότι δεν έχει πρόταση!». Μάλιστα, οι συντάκτες του άρθρου αναφέρουν ότι η κα. Δούρου οργανώνει διεθνές συνέδριο που θα στοιχίσει 40.000 ευρώ προκειμένου να διαμορφώσει πρόταση για τα απορριμμάτα.

Για την ιστορία να πούμε ότι το εν λόγω συνέδριο θα διαρκέσει τρεις ημέρες (από Πέμπτη 12/2 ως το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου), θα έχει θέμα την «Βιώσιμη, οικολογική, οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική» και σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Περιφέρειας η διεξαγωγή του συνεδριου -που σημειωτέον θα είναι ανοικτό στους πολίτες- αποσκοπεί στην ευαισθητοποίηση και την ενημέρωση πολιτών και δήμων ενόψει της αλλαγής της φιλοσοφίας στη διαχείριση των απορριμμάτων.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα