Μόλις 98 νοικοκυριά ηλεκτροδοτήθηκαν ξανά με παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής

Σε μόλις 98 νοικοκυριά, τα οποία δεν ηλεκτροδοτούνταν, έχει αποκατασταθεί η παροχή ρεύματος με παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής, με το σχετικό κόστος να ανέρχεται σε 35.000 ευρώ. Αυτό το στοιχείο αποκάλυψε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών Χρήστος Καραμάνος, κατά τη διάρκεια του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής, εξηγώντας ότι έγιναν 325 αιτήσεις.

Επιμερίζοντας αυτές τις περιπτώσεις ο κ. Καραμάνος είπε ότι εκτός των 98 νοικοκυριών στα οποία επανασυνδέθηκε το ρεύμα, υπήρξαν 9 περιπτώσεις όπου η Περιφέρεια δεν παρενέβη λόγω διαπιστωμένης ρευματοκλοπής, ενώ στις υπόλοιπες 219 περιπτώσεις δεν υπήρχε διακοπή ρεύματος, αλλά οι καταναλωτές προσήλθαν στην Περιφέρεια με λογαριασμούς διακοπής ρεύματος. Όπως είπε ο αντιπεριφερειάρχης Οικονομικών, οι τελευταίες περιπτώσεις μπορεί να ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας μέσω της Περιφέρειας Αττικής.

Συνεχίζοντας την ενημέρωση για το πρόγραμμα «Ρεύμα για Όλους» ο κ. Καραμάνος είπε ότι υπάρχουν περίπου 7.000 – 10.000 νοικοκυριά που εκτιμάται ότι έχουν παρατύπως επανασυνδέσει την κομμένη παροχή ρεύματος, προσθέτοντας ότι και αυτά τα νοικοκυριά θα μπορούσαν να ενταχθούν σε καθεστώς προστασίας.

Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο του περασμένου έτους, η Περιφέρεια Αττικής είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα «Ηλεκτρικό Ρεύμα για όλους», σύμφωνα με το οποίο η Περιφέρεια αναλάμβανε την κάλυψη δαπάνης έως 360 ευρώ το χρόνο ανά παροχή ηλεκτρικού ρεύματος που έχει διακοπεί. Αντίστοιχα, η περιφερειάρχης Ρένα Δούρου είχε δηλώσει ότι για το συγκεκριμένο πρόγραμμα έχουν δεσμευθεί 2,25 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα