«Μόνη λύση οι εκλογές»

Μονόδρομο θεωρεί τις πρόωρες εκλογές ο Φώτης Κουβέλης. Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ σε συνέντευξή τους στα Παραπολιτικά fm , ζήτησε «αλλαγή του περιεχομένου της πολιτικής και στη δημοκρατία δεν υπάρχει άλλος τρόπος παρά μόνον οι εκλογές», ζήτησε αλλαγή πολιτικής ενώ άφησε ανοιχτό παράθυρο συνεργασίας με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με τα σενάρια για συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Κουβέλης τόνισε: «Υπό την προϋπόθεση ότι θα υπάρχει προγραμματική συμφωνία και δέσμευση ότι αυτή θα τηρηθεί. Είναι πάντα ζητούμενο να υπάρχει μια προγραμματική συμφωνία. Δεν εκχωρούμε το κόμμα μας. Πάντα η πρώτη προϋπόθεση θα είναι η αυτοτέλεια της ΔΗΜΑΡ. Με τον κ. Τσίπρα ωστόσο δεν είχα καμία επαφή και καμία πρόταση για συνεργασία».

 «Έχει παρέλθει η εποχή των αυτοδύναμων κυβερνήσεων»

Για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας και αστάθειας ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι «Έχει παρέλθει η εποχή των αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Μόνο μετά από κυβερνήσεις συνεργασίας μπορεί να ασκηθεί μια προοδευτική πολιτική για να φέρει και πάλι την ισορροπία και την σταθερότητα στην κοινωνία. Μεγαλύτερη αστάθεια είναι αυτή που επικρατεί στην κοινωνία.

Η πολιτική που θα ασκηθεί από την όποια προοδευτική διακυβέρνηση του τόπου, είναι απαραίτητο να έχει συμφωνία για την τήρηση προγραμματικών δηλώσεων. Είναι πολιτική αφέλεια να υποστηρίζει κάποιος ότι με μονομερείς ενέργειες θα μπορέσει κάποιος να διαγράψει το χρέος».

Για τα χαμηλά ποσοστά

Για τα χαμηλά ποσοστά του κόμματος ο κ. Κουβέλης ανέφερε: «Το ποσοστό μας ήταν μια αδιαμφισβήτητη εκλογική ήττα. Αλλά έχουμε περιθώρια να ανακάμψουμε. Άλλωστε, ακόμη και με ποσοστό 1,23 ακόμη η πολιτική σκηνή ασχολείται και προβληματίζεται για την ΔΗΜΑΡ. Είμαστε ένα κόμμα που αποτελεί εγγύηση σταθερότητας αλλά και των πολιτικών και κοινωνικών εξελίξεων στην χώρα.

Το γνωρίζουμε ότι θα δεχτούμε επιθέσεις από όσους εκτιμούν ότι η ΔΗΜΑΡ δεν εξυπηρετεί τα δικά τους πολιτικά σχέδια»

«Δεν υπάρχει περιθώριο για κομματικές συνεργασίες για την εκλογή ΠτΔ»

Διευκρινήσεις έδωσε ο κ. Κουβέλης και για τις δηλώσεις του την Τρίτη  σχετικά με την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας: «Δεν βλέπω να υπάρχει περιθώριο για κομματικές συνεργασίες και συνεννοήσεις που είναι απαραίτητες για την εκλογή του Προέδρου της Δημοκρατίας. Αυτό που είπα είναι ότι δύο-τρεις βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έχουν δηλώσει ότι δεν θα ψηφίσουν κανένα πρόσωπο. Την στάση του κόμματος θα την αποφασίσουμε στο συνέδριο του κόμματος που ξεκινάει».

 

Για τις απομακρύνσεις στελεχών

Τέλος σχετικά με τα στελέχη της ΔΗΜΑΡ που απομακρύνθηκαν από το κόμμα ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι τους έχει προσκαλέσει όλους στο Γ’ Συνέδριο της ΔΗΜΑΡ, κι ότι όλοι είναι ευπρόσδεκτοι: «Όταν υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες και πολιτικές αντιθέσεις, δεν υπάρχει άλλος τρόπος να επιλυθούν αυτά τα ζητήματα. Τους έχω καλέσει όλους να έρθουν, όμως εκτιμώ ότι μάλλον δεν θα έρθουν.

 

 Στον Κεραμεικό αρχίζει την Πέμπτη  το συνέδριο της ΔΗΜΑΡ

Εν τω μεταξύ, από την Πέμπτη 2 Οκτωβρίου  έως 5 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί το 3ο συνέδριο της ΔΗΜΑΡ στην αίθουσα «Cine Κεραμεικός» (Κεραμεικού 58 και Μαραθώνος 13). Η έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου θα γίνει στις 18:30 με την ομιλία του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη. Θα ακολουθήσουν χαιρετισμοί εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων και παρουσίαση των συνεδριακών κειμένων.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα