«Μόνο εμείς δεν είμαστε μπλεγμένοι!»

Ποιος είναι ο μόνος ελληνικός σύλλογος που δεν βούτηξε το χέρι στο μέλι; Ποια μεγάλη ομάδα δεν κατάφερε να κερδίσει τίποτα όλα αυτά τα χρόνια, ούτε τίτλους, ούτε κάποια μορφή εύνοιας; Ακόμη και ο ΠΑΟ την εποχή του Νικόλα Πατέρα, αλλά και η ΑΕΚ με το άρθρο 44 και τα βολέματα με τις ενημερότητες το 2010 και το 2011, πήραν μία μικρή δόση εύνοιας! Ο ΠΑΟΚ;

Στον «Δικέφαλο» θεωρούν ότι αν βάλουν τα πράγματα σε μία ζυγαριά θα διαπιστωθεί ότι είναι η μεγάλη ομάδα με τη μικρότερη αβάντα. Και όχι τίποτα άλλο, αλλά τα τελευταία χρόνια επενδύουν κιόλας. Ο Ιβάν Σαββίδης από τη μέρα που ανέλαβε την προεδρία του ΠΑΟΚ, στις 10 Αυγούστου του 2012, έχει βάλει πολλά λεφτά και για να καλύψει χρέη και για να πάρει παικταράδες! Άρα, δεν ανήκει στην κατηγορία των ομάδων που δεν επενδύουν. Διότι από το στρατόπεδο του Ολυμπιακού ακούγεται συχνότατα αυτή η ρήση: «Πρώτα επενδύστε και μετά μιλήστε!»

Και δεν είναι μόνο θέμα εύνοιας. Οι Θεσσαλονικείς ισχυρίζονται ότι η ομάδα τους δεν έχει μπλέξει ποτέ στα διοικητικά της ΕΠΟ ή της Super League με τρόπο παρεμβατικό, παρά μόνο θεσμικό. Ότι ποτέ δεν έχουν συνάψει σχέσης φιλίας με άλλες ομάδες, ότι δεν είναι δηλαδή οδηγοί άρματος! Ότι δεν στηρίζουν ή υποστηρίζουν συγκεκριμένα άτομα σε Ενώσεις προκειμένου να επηρεάσουν εκλογές της ΕΠΟ, παρά το ότι θεωρητικά –βάσει γεωγραφίας και ονόματος– θα μπορούσαν να ελέγχουν όλη τη Βόρεια Ελλάδα. Και, τέλος, ότι δεν επηρεάζουν τα ΜΜΕ και ότι, εν πάση περιπτώσει, δεν επεμβαίνουν στα κέντρα αποφάσεων.

Η στάση του Σαββίδη εντεύθεν και στο εξής

Στον ΠΑΟΚ περιμένουν τις δικαστικές εξελίξεις για να επέλθει  ισονομία και όχι για να επιβληθούν κυρώσεις στον Ολυμπιακό! Αυτή είναι η μεγάλη επιθυμία του Σαββίδη. Θέλει έναν δυνατό Ολυμπιακό, ισχυρό τον  ΠΑΟ και την ΑΕΚ και, αν γίνεται, δυνατούς τον Ηρακλή και τον Άρη. Θέλει ένα ανταγωνιστικό προϊόν και, μέσω αυτού, να βλέπει την Τούμπα γεμάτη και το πρωτάθλημα αξιόπιστο. Και με τον καιρό θα έρθουν και οι επιτυχίες. Είναι στα συν του το ότι επιθυμεί πρώτα δυνατό πρωτάθλημα και αξιόπιστο προϊόν και μετά να δει τον ΠΑΟΚ να πρωταγωνιστεί.  Άλλωστε, το πλάνο του δεν είναι βραχυπρόθεσμο. Όσοι τον ξέρουν, γνωρίζουν πως ήρθε στη Θεσσαλονίκη για να μείνει και πήρε τον ΠΑΟΚ για να γίνει ο μακροβιότερος πρόεδρος του συλλόγου! Αυτό το λέει όπου βρεθεί και όπου σταθεί.

Ο Σαββίδης έχει προαναγγείλει τις επόμενες κινήσεις του και αυτές αποδεικνύουν ότι κοιτάζει μπροστά και μακριά. Από τη μέρα που οριστικοποιήθηκε η ρύθμιση των χρεών, το είπε ξεκάθαρα. Πρώτο του μέλημα είναι η ανακατασκευή της Τούμπας σε ένα σύγχρονο γήπεδο και η βελτίωση του Προπονητικού Κέντρου, προκειμένου να αναδεικνύονται κάθε χρόνο περισσότερα αστέρια…

Η μεγαλύτερη… Μεγάλη Τετάρτη

Και να ξέρετε ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι υπερευαίσθητος στο θέμα των Ακαδημιών του ΠΑΟΚ. Η αγωνία με την οποία έζησε τον τελικό του Πρωταθλήματος Κ-15 είναι απερίγραπτη. Το απόγευμα της Μεγάλης Τετάρτης η ομάδα κάτω των 15 ετών του ΠΑΟΚ νίκησε στα Χανιά την αντίστοιχη του Ολυμπιακού με 1-0 και κατέκτησε πανηγυρικά τον τίτλο. Ο πρόεδρος της ΠΑΕ με μία λιτή ανακοίνωση έδειξε τη χαρά του και το όραμά του. Μερικές φορές δεν χρειάζονται πολλά λόγια για να διαπιστώσεις τη φιλοσοφία ενός ανθρώπου. Διαβάστε την ανακοίνωση λίγα μόλις λεπτά μετά το φινάλε του αγώνα: «Τα παιδιά της Κ15 αξίζουν τα θερμά μας συγχαρητήρια για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος Ελλάδας! Η επιτυχία τους εμπνέει ολόκληρο το Σύλλογο και μας κάνει να αναμένουμε με αισιοδοξία την εξέλιξή τους, ώστε να συνεχίσουν με τον ίδιο τρόπο να εκπροσωπούν επιτυχημένα τον ΠΑΟΚ στο υψηλότερο επίπεδο!»

Δεν είναι μόνο τα λόγια του, αλλά και τα αντανακλαστικά του, αφού η ανακοίνωση βγήκε την ώρα που τα παιδιά ακόμη πανηγύριζαν. Τα παιδιά τα οποία ο Ιβάν Σαββίδης ονειρεύεται ότι κάποια στιγμή στο μέλλον θα χαρίσουν και το μεγάλο πρωτάθλημα στον ΠΑΟΚ. Αυτό τα λέει όλα. Και για να πετύχει τον μεγάλο του στόχο, το όραμά του, η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη πρέπει να μετέχει σε ένα πρωτάθλημα ισονομίας. Για την ώρα ο Ιβάν Σαββίδης παρακολουθεί τα τεκταινόμενα από απόσταση. Τρία χρόνια δεν έχει παρά μόνο δημιουργήσει ένα μικρό φιλικό μέτωπο με τον Γιάννη Αλαφούζο, αλλά μέχρι εκεί. Τώρα, όμως, αρχίζουν οι πραγματικές επενδύσεις και ο Σαββίδης δεν θα ανεχτεί άλλη αδικία.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα