Μόνο θετικές ειδήσεις για την οικονομία

Είναι ξεκάθαρη η στρατηγική του Μαξίμου για οριστική απεμπλοκή από το θέμα Μπαλτάκου. Να τροφοδοτηθεί η κοινή γνώμη με σωρεία θετικών οικονομικών ειδήσεων, οι οποίες μπορεί να ανατρέψουν το κλίμα.

Η αρχή έγινε με τον συμψηφισμό των οφειλών του δημοσίου και τις επόμενες ημέρες θα έρθουν και νέες θετικές ειδήσεις.

Εξάλλου όλος ο επιχειρηματικός κόσμος ζητούσε αυτή την ρύθμιση. Ο συμψηφισμός που ανακοίνωσε ό ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς είναι στην κατεύθυνση να ανασάνουν οι μικρομεσαίοι και να αυξηθεί η ρευστότητα στην αγορά μέσω της επιστροφής των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Κορυφή σε αυτήν την πυραμίδα  θα αποτελέσει η επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα την Παρασκευή. Η επίσκεψη της κυρίας Μέρκελ έρχεται να επικυρώσει τις καλές επιδόσεις της χώρας μας στην υλοποίηση του προγράμματος και  στο Μέγαρο Μαξίμου εκτιμούν ότι οι δηλώσεις της θα είναι ακριβώς σε αυτήν την κατεύθυνση.

Για το χρέος

Το ιδανικό για την κυβέρνηση θα ήταν να γίνει μία νύξη και την βιωσιμότητα του χρέους. Αυτό επιθυμούν και ελπίζουν πως η γερμανίδα καγκελάριος θα έχει και δώρα στις αποσκευές της.

Όπως λένε συνεργάτες του πρωθυπουργού θεωρούν βέβαιο ότι η Α. Μέρκελ θα αναφερθεί στην έξοδο της χώρας στις αγορές κάτι που θα ενισχύσει και την δική της εικόνα ενόψει ευρωεκλογών. Και όλοι κατανοούν πόσο σημαντική είναι μία τέτοια δήλωση από την ισχυρή κυρία της Ευρώπης. Στο πακέτο των δώρων της Α. Μέρκελ αναμένεται να είναι και μία αναφορά στις επενδύσεις που πρέπει να γίνουν στην Ελλάδα. Η Ελλάδα είναι ελκυστική για τους επενδυτές είχε πει ο Σόιμπλε και η γερμανίδα καγκελάριος αναμένεται να ενισχύσει περισσότερο την άποψη αυτή.

Τα εσωκομματικά

Στο μεταξύ ο Αντ. Σαμαράς φέρεται αποφασισμένος να προχωρήσει σε αλλαγές ευρείας κλίμακας σε κυβέρνηση και κόμμα. Έτσι θα αφήσει πίσω του το θέμα Μπαλτάκου και θα στείλει μηνύματα τόσος τοα εσωτερικό του κόμματος, όσο και στους αντιπάλους του, ότι η Ν.Δ. είναι ένα καθαρά ευρωπαϊκό κόμμα.

Από το πρωθυπουργικό περιβάλλον επιμένουν ότι η πολιτική ζημιά που προκλήθηκε από τη συνομιλία Μπαλτάκου-Κασιδιάρη είναι διαχειρίσιμη και αυτό θα φανεί και από τις πρωτοβουλίες που θα αναληφθούν λίαν συντόμως και ειδικά στην πολιτική ατζέντα που θα διαμορφωθεί. Ακόμη και βουλευτές που διατηρούσαν παραδοσιακά στενές σχέσεις με τον Πρωθυπουργό, ζητούν πρωτοβουλίες για να μη χαθεί οριστικώς η ελπίδα στον κόσμο της Ν.Δ.

 

Μ.Κ.

 

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα