Μόνο με επτά εκατομμύρια!

Ήταν η αποκάλυψη του περσινού πρωταθλήματος. Αποκτήθηκε από την άσημη Μορεϊρένσε, ήρθε στην Ελλάδα χωρίς υποδοχές στο αεροδρόμιο την ώρα που οι οπαδοί του ΠΑΟ γκρέμιζαν το «Ελ. Βενιζέλος» για τον Εσιέν, και βοήθησε την ΑΕΚ στην επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια και στη διεκδίκηση τίτλων. Ο Αντρέ Σιμόες έβγαλε τα λεφτά του και με το παραπάνω και επειδή στην ΠΑΕ ξέρουν μπάλα, ήταν ο πρώτος παίκτης – και ο μόνος – που κλήθηκε για επέκταση συμβολαίου.

Η πράξη αυτή δεν έγινε τυχαία. Στα Σπάτα κατάλαβαν ότι ο Πορτογάλος θα προκαλέσει το ενδιαφέρον ευρωπαϊκών συλλόγων και έπραξαν τα δέοντα, πετυχαίνοντας – με τη σύμφωνη γνώμη του μάνατζέρ του, Κιμ Ριμπέιρο – την εισαγωγή ρήτρας 7,5 εκατομμυρίων ευρώ στο νέο συμβόλαιο. Το ποσό αυτό είναι σύμφωνα με την ΠΑΕ αδιαπραγμάτευτο. Προφανώς με 7.000.000 και μία γερή προκαταβολή θα καμφθεί η ρήτρα, αλλά ούτε ευρώ λιγότερο.

Δεν ψάχνουν παίκτες για να τον αντικαταστήσουν!

Πρόθεση της ομάδας, βέβαια, δεν είναι να πουληθεί ο Σιμόες. Άλλωστε, η συγκεκριμένη ρήτρα είναι «τσιμπημένη» επειδή πιστεύουν στα Σπάτα ότι ο Πορτογάλος θα κάνει το ίδιο καλή σεζόν του χρόνου, όπου υπάρχουν και ευρωπαϊκές παρουσίες. Γι’ αυτό και δεν ασχολούνται καθόλου με τις δηλώσεις του Ριμπέιρο, που μιλά για διαπραγματεύσεις με τη Μπέτις και ότι η ρήτρα είναι μεγάλη! Ε τότε γιατί τη δέχθηκε; Η ξαφνική αύξηση των αποδοχών του πελάτη του και η ανάδειξή του στο ευρωπαϊκό στερέωμα δεν τον χάλασαν! Τώρα γιατί μιλάει και βάζει φυτίλια στον κόσμο;

Οι άνθρωποι της ΠΑΕ, πάντως, δεν ανησυχούν και καθησυχάζουν τους φίλους της Ένωσης. Η ρήτρα δεν μπήκε για πλάκα και ο Σιμόες υπολογίζεται κανονικά για του χρόνου, εκτός αν κάποια ομάδα τρελαθεί και δώσει τα επτά εκατομμύρια. Τα σενάρια που θέλουν την «κιτρινόμαυρη» ΠΑΕ να αποδέχεται 5 ή 6 εκατομμύρια δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, εκτός αν αλλάξει κάτι δραματικά.

Το ότι ψάχνει η ΑΕΚ παίκτες που αγωνίζονται στην ίδια θέση δε λέει κάτι. Ο Σέρβος Γκόιγκο Κάτσαρ και ο Κύπριος Λαΐφης δεν έρχονται να αντικαταστήσουν τον Σιμόες. Έρχονται να δυναμώσουν τον άξονα του Δικεφάλου. Αυτό, άλλωστε, ζητά ο κόσμος. Μία ακόμη πιο δυνατή ΑΕΚ.  Τότε γιατί ανησυχούν; Η ομάδα ψάχνει απλά καλύτερους παίκτες από τον Κορδέρο, από τον Ανάκογλου. Τι πιο φυσιολογικό;

Ο κόσμος περιμένει και τους επιθετικούς

Έχοντας αποκτήσει τερματοφύλακα και στόπερ και με την αναμενόμενη προσθήκη των Μπακασέτα και Κάτσαρ (αν και υπάρχουν δεύτερες σκέψεις για τον Σέρβο), αυτό που δε βλέπουν οι φίλοι της Ένωσης είναι το «σέντερ φορ δυναμίτης» που τόσο έλλειψε φέτος και το εξτρέμ με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά στοιχεία. Ο προγραμματισμός, ωστόσο, πάει καλά, αφού εξ’ αρχής προτεραιότητα ήταν η κάλυψη των αμυντικών αναγκών. Οι επιθετικοί είναι πιο ακριβοί (άρα φτηναίνουν όσο περνά η περίοδος των μετεγγραφών) και ενσωματώνονται πιο εύκολα σε μία ομάδα. Είναι φυσιολογικό, λοιπόν, η ΑΕΚ να καθυστερεί σε αυτόν τον τομέα. Εκκρεμεί, άλλωστε, και η υπόθεση του Απόστολου Βέλλιου, με τον ίδιο να μην είναι ιδιαίτερα αποφασισμένος για το που θέλει να συνεχίσει και τη διοίκηση του Ηρακλή να είναι δυσεύρετη!

Πρέπει, επίσης, να σημειωθεί πως υπάρχει και η συγκυρία της Ευρώπης. Αλλιώς θα πρέπει να θωρακιστεί η Ένωση αν κληρωθεί με τη Γουέστ Χαμ ή τη Χάιντουκ, τη Σεντ Ετιέν ή τη Λιλ και εντελώς διαφορετικά αν προκύψει ένας βατός αντίπαλος όπως η Μάριμπορ, η Ελσίνκι ή η Αρούκα. Θα δοθεί επιπλέον χρόνος για μετεγγραφές της τελευταίας στιγμής. Οπότε, πριν από την κλήρωση, στις 28 του μήνα, είναι μάλλον απίθανο να έχει ολοκληρωθεί το ρόστερ.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα