Μόνο με συμφωνία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ οι αλλαγές στους πλειστηριασμούς

Το «χαρτί» της πολιτικής αποσταθεροποίησης φέρεται να έριξε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης στην συζήτηση με τους επικεφαλής της τρόικας, προκειμένου να αποδυναμώσει τις πιέσεις για πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών ακόμη και αυτών της πρώτης και μοναδικής κατοικίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της ωριαίας συνάντησης των δύο πλευρών ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης φέρεται να κατέστησε σαφές στους Πολ Τόμσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ ότι η οποιαδήποτε συμφωνία αφορά και τα δύο κόμματα της κυβέρνησης.

«Είναι το πιο ευαίσθητο θέμα που χειρίζεται η κυβέρνηση. Και κοινωνικά και πολιτικά έχουμε ιδιαίτερο λόγο για να είμαστε ευαίσθητοι. Αυτό που θα συμφωνηθεί θα πρέπει να περνά από τη Βουλή», φέρεται να είπε προς τους επικεφαλής των δανειστών ο υπουργός Ανάπτυξης.

Στην συνάντηση το θέμα των πλειστηριασμών  συζητήθηκε μόνο επί των γενικών αρχών, σύμφωνα με πληροφορίες και παρότι δεν υπήρξε ούτε αυτή τη φορά συμφωνία, οι πληροφορίες που διοχετεύονται εμφανίζουν τους επικεφαλής των δανειστών να μην επιθυμούν «να ανατραπούν τα πάντα».

Για το θέμα των πλειστηριασμών η συζήτηση συνεχίζεται σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων και θα υπάρξουν και νέες συναντήσεις στα επόμενα 24ώρα.

Σε ό,τι αφορά το άλλο καυτό θέμα των επαγγελματικών μισθώσεων, πηγές του υπουργείου Ανάπτυξης αναφέρουν ότι «η τρόικα έκανε ένα βήμα πίσω. Δέχονται οι όποιες αλλαγές γίνουν να αφορούν τις νέες συμβάσεις. Οι παλιές δέχονται να μείνουν μέχρι τη λήξη τους. Ωστόσο, ζητούν την πλήρη απελευθέρωση».

Το υπουργείο επιφυλάχθηκε να απαντήσει καθώς δεν υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στα δύο κόμματα.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα