Μόνο στην “Α”: Συνελήφθη η σπείρα ΡΟΜΑ που λήστεψε τη Βίσση και άλλους επώνυμους

 

Της Σπυριδούλας Κάμπου-Ζαράγκα

Με έντονη δράση σε όλη την Ελλάδα, οι δυο μεγάλες εγκληματικές οργανώσεις, που τις στελέχωναν Ρομά, έπεσαν στη «φάκα» της αστυνομίας. Με βέβαιες ενδείξεις ότι τα μέλη της κρυβόντουσαν πίσω από τις ληστείες που «θέριζαν» το τελευταίο διάστημα τα βόρεια προάστια και δη τα σπίτια των επωνύμων, οι αρχές κατέληξαν ότι πρόκειται για τους δράστες στην οικία της Άννας Βίσση και της δημοσιογράφου Ηρώς Καριοφύλλη και του συζύγου της αντιστράτηγου εν αποστρατεία, Μανώλη Καριαδάκη. .

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν συλληφθεί 30-35 μέλη των δύο οργανώσεων, εκ των οποίων τα 10 έχουν αρχηγικό ρόλο. Οι αστυνομικές έρευνες έγιναν τουλάχιστον σε 50 σπίτια και αποθήκες σε όλη την Ελλάδα, όπου και εντοπίστηκαν χιλιάδες ευρώ, χρυσές λίρες, κοσμήματα, όπλα αλά και πανάκριβα αυτοκίνητα τύπου Ferrari, Mercedes και BMW. Με τη δράση τους να λαμβάνει μέρος σε όλη την Ελλάδα η αστυνομία εκτιμάει ότι τα λάφυρα της σπείρας ξεπερνούν τα 10 εκατομμύρια. Όλοι οι συλληφθέντες είναι Ρομά που στο παρελθόν έχουν ξανά συλληφθεί για άλλα αδικήματα, και όλοι δήλωσαν άνεργοι. Μέχρι στιγμής δεν έχει εντοπιστεί ο πληροφοριοδότης των ληστών που φέρεται να είναι από τον χώρο της showbiz, αφού γνώριζε λεπτομέρειες για το που βρίσκονται τα χρηματοκιβώτια και άλλα.

Όπως αναφέρεται εκ των έσω, οι έρευνες της Ασφάλειας κράτησαν πάνω από 8 μήνες με άρση απορρήτου επικοινωνιών για να εντοπιστούν οι κώδικες που χρησιμοποιούσαν τα πρόσωπα που συμμετείχαν.

 

Επίσημες ανακοινώσεις εντός της ημέρας από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα