Μόνο στην «Α»: Τζίμης Πανούσης: Το μοιραίο λάθος του που του κόστισε τη ζωή

Μεγάλη θλίψη στο καλλιτεχνικό στερέωμα και σε όλο το πανελλήνιο προκάλεσε ο θάνατος του Τζίμη Πανούση. Το τελευταίο «αντίο» στον «μεγάλο» τραγουδιστή, που έφυγε από τη ζωή στα 64 του χρόνια, μετά από ανακοπή καρδιάς, ειπώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στο νεκροταφείο της Νέας Μάκρη.

Πλήθος κόσμου, επώνυμοι και μη, έδωσαν το παρών τους στην κηδεία του, ενώ αυτοί που γνώριζαν κάποιες λεπτομέρειες που οδήγησαν στο δυσάρεστο γεγονός, ψέλλιζαν με δάκρια στα μάτια.

«Γιατί βρε Τζιμάκο, το έκανες αυτό; Γιατί δεν τους άκουσες;» εξομολογιόντουσαν χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες που εκμυστηρεύτηκε στην «Α» άνθρωπος από το στενό του περιβάλλον, ο Τ.Πανούσης, θα μπορούσε να ζει σήμερα και για πολλά χρόνια, αν πριν από τρία χρόνια είχε ακολουθήσει πιστά αυτά που του είχαν πει οι γιατροί. Το πρόβλημα με την καρδιά του, δεν παρουσιάστηκε στις αρχές Δεκεμβρίου όταν υπέστη ανακοπή στην πίστα του μαγαζιού που εμφανιζόταν, και σώθηκε τότε χάρη στην έγκαιρη μεταφορά του νοσοκομείο. Πριν από 3 χρόνια περίπου, ο Τ.Πανούσης, και όντας διακοπές στην Πάρο είχε υποστεί ένα σοβαρό ισχαιμικό επεισόδιο.

Με αεροδιακομιδή και την έγκυρη φροντίδα των γιατρών, μεταφέρθηκε τότε σε νοσοκομείο της Αθήνας, όπου και σώθηκε. Οι γιατροί όμως τότε του είχαν πει, πώς αν δεν κάνει την επέμβαση που πρέπει, θα έχει πολύ σοβαρό πρόβλημα και μάλιστα πολύ γρήγορα. Κατά τα λεγόμενα αυτών που φέρεται να γνωρίζουν, ο τραγουδιστής αρνιόταν κατηγορηματικά να μπει στο χειρουργείο, ενώ αγνόησε πλήρως κάποιες άλλες συμβουλές τους.

«Του λέγαμε τότε να προσέχει, να πηγαίνει συχνά για εξετάσεις, να κάνει την επέμβαση αλλά δεν άκουγε κανέναν. Σήμερα θα ζούσε», σιγοψιθύριζαν στην κηδεία οι φίλοι του.  Να αναφέρουμε πώς κατά τη διάρκεια της κηδείας που ήταν ανοικτή για τον κόσμο και τα ΜΜΕ, επιθυμία της οικογένειας και της συζύγου του, ήταν να μην απαθανατιστούν από τους φωτογράφους και τις κάμερες, η χήρα και η κόρη τους.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα