Μ. Βαρβιτσιώτης: “Που “πάνε” τα ευρωπαϊκά κονδύλια για το μεταναστευτικό;”

Ο Τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Β΄ Αθηνών, κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, με αφορμή την κατάθεση 59 Ερωτήσεων – Αιτήσεων Κατάθεσης Εγγράφων στη Βουλή, για τις διεθνείς καταγγελίες που δέχεται η χώρα μας ως προς τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια που έχει λάβει για το προσφυγικό – μεταναστευτικό, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Το τελευταίο χρονικό διάστημα αυξάνονται διαρκώς οι καταγγελίες που δέχεται η χώρα μας για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα ευρωπαϊκά κονδύλια, που έχει λάβει για το προσφυγικό – μεταναστευτικό.

Στην αρχή, ήταν ο ίδιος ο Γενικός Γραμματέας Πρώτης Υποδοχής και Ταυτοποίησης, κ. Οδυσσέας Βουδούρης, που κατήγγειλε τις σπατάλες και τις αδιαφανείς διαδικασίες που ακολουθούσε το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής και ύστερα παραιτήθηκε για λόγους αξιοπρέπειας.

Τώρα, στην αλυσίδα των καταγγελιών της κυβερνητικής αδιαφάνειας έρχονται να προστεθούν διεθνείς οργανισμοί, Μ.Κ.Ο. και εκτενή ρεπορτάζ από διεθνή ειδησεογραφικά δίκτυα.

Για όλα αυτά, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και οι αρμόδιοι Υπουργοί του, επιλέγουν να σιωπούν.

Κατέθεσα σήμερα, για πολλοστή φορά, μια σειρά ερωτήσεων γύρω από το ζήτημα αυτό.

Ζητούμε συγκεκριμένες απαντήσεις. Ζητούμε, ταυτόχρονα, την κοινοποίηση όλων των συμβάσεων που έχει συνάψει η Κυβέρνηση για την εγκατάσταση και λειτουργία των 59 κέντρων φιλοξενίας προσφύγων και παράνομων μεταναστών που λειτουργούν στην Επικράτεια.

Καλούμε τους αρμόδιους Υπουργούς να βγουν και να απαντήσουν, επιτέλους, ευθέως. Επιλέγοντας – έστω και τώρα – τον πρωτόγνωρο για αυτούς δρόμο της κοινοβουλευτικής συνέπειας και της πολιτικής αξιοπιστίας».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα