Μ. Βατοπεδίου: Εισαγγελική έρευνα για ζημία του δημοσίου

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης διέταξε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ν. Παντελής , με αφορμή ανώνυμη καταγγελία για τις ιερές ανταλλαγές της Μονής Βατοπεδίου, στην οποία γίνεται λόγος ότι οι ενέργειες του δημοσίου μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου προκάλεσαν οικονομική ζημία.

Η ανώνυμη αναφορά στάλθηκε στον Άρειο Πάγο από κάποιους που ισχυρίζονται ότι είναι μέλη του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους , και υποστηρίζουν ότι το 2011 η Ιερά Μονή Βατοπεδίου πρότεινε στο ελληνικό δημόσιο να συμβιβαστούν, δηλαδή να ανταλλάξουν εκ νέου τα επίμαχα ακίνητα και έτσι το δημόσιο να πάρει πίσω οι εκτάσεις της Βιστονίδας.

Όμως, παρά τη θετική γνωμοδότηση του ΝΣΚ, το υπουργείο Οικονομικών που είναι αρμόδιο, δεν απάντησε ισχυριζόμενο ότι «η λίμνη δεν ανήκει στη Μονή».  Στην καταγγελία αναφέρεται ότι ενδεχομένως έχει τελεστεί το αδίκημα της απιστίας καθώς προτιμήθηκε η δικαστική αντιδικία και όχι η ανταλλαγή με αποτέλεσμα να προκαλείται ζημιά στο δημόσιο. Η καταγγελία διαβιβάστηκε στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα