Νέα αναβολή στη δίκη του Κώστα Πάσσαρη

Σε νέα αναβολή της δίκης του διαβόητου κακοποιού Κώστα Πάσσαρη για τον Σεπτέμβριο του επόμενου έτους (σ.σ. 21/09/2018) κατέληξε σήμερα το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας.

Η απόφαση πάρθηκε μετά από σχετική διαδικασία που διήρκησε περίπου δύο ώρες και αιτία της αναβολής ήταν το γεγονός ότι αν και παρήλθαν 16 έτη οι διαδικασίες για την προσωρινή έκδοση του 42χρονου σήμερα Πάσσαρη στη χώρα μας δεν έχουν τελεσφορήσει. όπου κρατείται από το 2001 στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Γκέρλα, εκτίοντας ποινή δις ισόβια, για τη δολοφονία δύο υπαλλήλων στο ανταλλακτήριο συναλλάγματος.

Το παράδοξο είναι ότι ενώ όλες οι πλευρές συμφωνούν και θέλουν να έρθει και να δικαστεί στην Ελλάδα ο άνθρωπος που κατηγορείται για 5 δολοφονίες και 8 απόπειρες ανθωποκτονιών, καθώς και για σωρεία άλλων αδικημάτων, η έκδοση παραμένει… άφαντη!

Ειδικότερα, η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας κατέστησε σαφές ότι η ελληνική πλευρά έχει ζητήσει την έκδοση Πάσσαρη από τη Ρουμανία. Από την πλευρά του το Βουκουρέστι δηλώνει σύμφωνο στην έκδοση του κακοποιού στη χώρα μας (σ.σ. διαπιστώνεται αυτό από τα έγγραφα της δικογραφίας), ωστόσο η υπόθεση φαίνεται να κολλάει σε περαιτέρω διευκρινίσεις που ζήτησαν οι Ρουμάνοι, τις οποίες όμως η Αθήνα διαρρηγνύει τα ιμάτιά της ότι έχουν αποσταλεί.

Τι έχει συμβεί
Το πού κολλάει διαδικαστικά η υπόθεση «διαλευκάνθηκε» στην πορεία της σημερινής συζήτησης στο δικαστήριο, όπου η πρόεδρος διάβασε όλα τα σχετικά έγγραφα που αφορούσαν την αλληλογραφία των δικαστικών υπηρεσιών της Ελλάδας και της Ρουμανίας.
Όπως προαναφέρθηκε οι Ρουμάνοι ζητούσαν διευκρινίσεις για τα αδικήματα και τις κατηγορίες για τις οποίες ζητείται η προσωρινή έκδοση του Πάσσαρη. Ο ισχυρισμός της αρμόδιας υπηρεσίας της Εισαγγελίας Εφετών ήταν ότι τα διευκρινιστικά έγγραφα εστάλησαν –για πολλοστή φορά όπως ειπώθηκε– στις 27 Νοεμβρίου. Αυτό που παρέλειψαν να στείλουν οι ελληνικές δικαστικές Αρχές ήταν έγγραφα για υποθέσεις κλοπών, για τις οποίες ο Κώστας Πάσσαρης καταδικάστηκε ερήμην τον περασμένο Ιούνιο σε κάθειρξη 64 ετών. Εξάλλου, στην πρότασή της περί αναβολής της δίκης η εισαγγελέας της έδρας έθιξε και το θέμα της παραγραφής για ορισμένες πράξεις του Πάσσαρη, για τις οποίες το 2020 συμπληρώνεται εικοσαετία.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το αίτημα του ίδιου του Κ. Πάσσαρη να εκδοθεί στην Ελλάδα και να αντιμετωπίσει κατά πρόσωπο τις κατηγορίες και τους συγγενείς των θυμάτων επαναδιατύπωσε ο συνήγορός του, Ανδρέας Ταγαράκης. Σε αυτό ήταν σύμφωνη και η πλευρά της Πολιτικής Αγωγής, την οποία εκπροσωπεί η αδελφή του αστυφύλακα Αλεβιζόπουλου, που είχε πέσει νεκρός από τις σφαίρες του Πάσσαρη στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο, από το οποίο είχε αποδράσει ο κρατούμενος.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα