Νέα αρπαγή γυναικών στην Νιγηρία

Άλλο ένα χτύπημα του εφιάλτη της Μπόκο Χαράμ ή ισλαμιστές φανατικοί που ζήλωσαν τη δράση της οργάνωσης; Όπως και να έχει, η πραγματικότητα είναι ότι από εχθές το μεσημέρι άλλα 20 κορίτσια στην Νιγηρία αγνοούνται.

Το περιστατικό έγινε γνωστό όταν το πρακτορείο Bloomberg μετέδωσε την είδηση ότι φερόμενοι ισλαμιστές επέδραμαν σε οικισμό νομάδων στη βορειοανατολική Νιγηρία και απήγαγαν περίπου 20 γυναίκες. Μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές οι τοπικές Αρχές της αφρικανικής χώρας δεν είχαν επιβεβαιώσει επισήμως την αρπαγή ωστόσο σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες οι απαγωγείς εισέβαλαν στον οικισμό το μεσημέρι της Κυριακής, και με την απειλή όπλων, υποχρέωσαν τις γυναίκες να επιβιβαστούν στο οχήματά τους.

Σε μικρή απόσταση από την περιοχή που έγινε η επίθεση της Κυριακή βρίσκεται η κωμόπολη Τσίμποκ. Κι αυτό έχει τη σημειολογία του, καθώς στα μέσα Απριλίου στην Τσίμποκ, αντάρτες της ισλαμιστικής οργάνωσης Μπόκο Χαράμ απήγαγαν από ένα σχολείο περισσότερα από 200 ανήλικα κορίτσια. Σημειώνεται ότι από το 2009 όταν και ξεκίνησε η εξέγερση των ισλαμιστών στη Νιγηρία η Μπόκο Χαράμ έχει σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους.

 

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα