Νέα Δημοκρατία: Στροφή στο κέντρο και δεξιά γκρίνια για τις ανακατατάξεις

Από τα τέλη Αυγούστου –όπως είχε γράψει και η «Α»- συζητιούνταν στην Πειραιώς το ενδεχόμενο αλλαγών στο επικοινωνιακό επιτελείο της Νέας Δημοκρατίας. Τα κομμάτια δεν κούμπωσαν σωστά και το πάζλ ήταν ημιτελές, με αποτέλεσμα το κόμμα να «χωλαίνει».

Ρεπορτάζ: Κώστας Παπαδόπουλος

Το πρόβλημα φάνηκε ξεκάθαρα στις μεγάλες πυρκαγιές στην Αττική, στη διαχείριση του συνεδρίου στο Ταλίν για τα ολοκληρωτικά καθεστώτα, αλλά κυρίως στην καθημερινότητα. Εκεί όπου η Ν.Δ. όχι μόνο δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί τα λάθη της κυβέρνησης και να κερδίσει εντυπώσεις και ποσοστά στις δημοσκοπήσεις, αλλά αντιθέτως έδειχνε ότι πασχίζει να ακολουθήσει την ατζέντα που διαμόρφωναν ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Γι’ αυτό και οι αλλαγές που ανακοινώθηκαν το πρωί της Δευτέρας, δεν ξένισαν τους καλά γνωρίζοντες.

Η επίσημη ανακοίνωση για τις αλλαγές στη Ν.Δ.

Με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη, νέα Εκπρόσωπος Τύπου του Κόμματος αναλαμβάνει η ευρωβουλευτής κυρία Μαρία Σπυράκη. Αναπληρωτές η Σοφία Ζαχαράκη, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης, ο Νίκος Ρωμανός και ο Σπύρος Σταυρίδης.

Διευθυντής Γραφείου Τύπου αναλαμβάνει ο δημοσιογράφος Κωνσταντίνος Ζούλας, ενώ παραμένει Αναπληρώτρια Διευθύντρια η κυρία Κύρα Κάπη. Αναπληρωτής Διευθυντής Γραφείου Τύπου για θέματα Περιφερειακού Τύπου αναλαμβάνει ο Γιώργος Κοντογιάννης.

Ο μέχρι τώρα Εκπρόσωπος Τύπου, βουλευτής Α’ Αθηνών, κ. Βασίλης Κικίλιας αναλαμβάνει Τομεάρχης Εθνικής Άμυνας.

Ο μέχρι τώρα Διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας κ. Μακάριος Λαζαρίδης αναλαμβάνει Σύμβουλος Επικοινωνίας του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας.

Τα νέα τους καθήκοντα θα τα αναλάβουν την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2017.

Η ανάρτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Twitter

«Καλή αρχή στα νέα στελέχη της επικοινωνιακής μας ομάδας. Τα υπόλοιπα την Παρασκευή, στην επίσημη παρουσίασή τους» έγραψε ο πρόεδρος της ΝΔ στον λογαριασμό του στο twitter.

Γιατί τώρα οι αλλαγές στο «γαλάζιο» επιτελείο

Σύμφωνα με πληροφορίες το αρχικό πλάνο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας ήταν οι αλλαγές στα πρόσωπα να ανακοινωθούν τον Δεκέμβριο σε χρόνο λίγο πριν ή λίγο μετά το συνέδριο της κεντροδεξιάς παράταξης. Ωστόσο, για μία σειρά από λόγους κρίθηκε επιβεβλημένο να επισπευτούν. Ένας απ’ αυτούς τους λόγους είναι και οι επιθέσεις που δέχεται το τελευταίο διάστημα από μερίδα του Τύπου ο Βασίλης Κικίλιας, τόσο για πολιτικά ζητήματα όσο και για την προσωπική του ζωή (σ.σ. κακώς!). Η αντικαταστάτρια του Μαρία Σπυράκη είναι πολύπειρη δημοσιογράφος και κρίθηκε ότι με την εμπειρία της μπορεί να χειριστεί καλύτερα τα ζητήματα της καθημερινότητας.

Την ίδια ώρα, με την επιλογή του Κωνσταντίνου Ζούλα επιβεβαιώνεται η στροφή της «γαλάζιας» παράταξης προς το κέντρο, με τον πολύ έμπειρο δημοσιογράφο της «Καθημερινής» να έχει κατά το παρελθόν εκφραστεί θετικά για το «Ποτάμι» του Σταύρου Θεοδωράκη. Με απλά λόγια το γραφείο Τύπου του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης περνά στα χέρια ενός κεντρώου – κεντροδεξιού, σε σχέση με τον Μακάριο Λαζαρίδη που εκφράζει περισσότερο τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος.

Μεγάλος χαμένος των αλλαγών ο Άδωνις Γεωργιάδης

Από την «καραμπόλα» στο εσωτερικό της Νέας Δημοκρατίας μεγάλος χαμένος δεν είναι άλλος από τον Άδωνι Γεωργιάδη. Ο αντιπρόεδρος του κόμματος –όσο κι αν έδειξε στη Βουλή ότι παραμένει «στρατιώτης» πρώτης γραμμής- είναι προφανές ότι ενοχλήθηκε από την «καρατόμηση» του. Αξίζει να σημειώσουμε ότι αρκετοί… καλοθελητές διέρρεαν πως ο κ. Γεωργιάδης εδώ και καιρό παίζει το δικό του πολιτικό παιχνίδι, προσεταιρίζοντας πολιτευτές και στελέχη της σκληρής δεξιάς, κάτι που φέρεται να ενόχλησε τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Επειδή όμως ο πρόεδρος της Ν.Δ. δεν είναι άνθρωπος που θα έκανε «δίκη προθέσεων», προτίμησε με την κίνηση αυτή να στείλει μήνυμα στον αντιπρόεδρο του.

Κείμενα – «φωτιά» από το antinews, μετά τις αλλαγές

Πυρ ομαδόν εναντίον του Κυριάκου Μητσοτάκη άνοιξε αμέσως μετά τις ανακοινώσεις για τις αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο της Ν.Δ. η ιστοσελίδα antinews. Με δύο κείμενα – «φωτιά» το σάιτ που έχει συνδεθεί με τη δεξιά πτέρυγα του κόμματος, αναφέρει μεταξύ άλλων: «Τελικά αυτό το κόμμα δεν έχει σωτηρία. Πως αλλιώς να εξηγηθούν τα συνεχόμενα λάθη της ηγεσίας της ΝΔ; Από τη μία πατάει τη μπανανόφλουδα που της πέταξε ο Τσίπρας με την… φυλομετάβαση και από την άλλη σε μια προσπάθεια να δείξει ότι ανανεώνει το επικοινωνιακό της επιτελείο επιλέγει ό,τι πιο συστημικό και φθαρμένο υπάρχει».

«Μάλλον θα ανοίξει σαμπάνιες απόψε ο Αλέξης, γιορτάζοντας την επιτυχίας της προβοκάτσιας του. Στην Πειραιώς, προφανώς, θα πρέπει να φορέσουν… μαύρες πλερέζες γιατί με μία κίνηση έδιωξαν όλη τη δεξιά από το κόμμα. Προτίμησαν οι αθεόφοβοι να προσκυνήσουν την μειοψηφία της ανωμαλίας, αντί να αγκαλιάσουν την δεξιά πλειοψηφία, η οποία δεν ζητούσε τίποτε άλλο παρά ένα μικρό νεύμα για να τους ψηφίσει. Δεξιά φωνάζουν σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αριστερά ακούνε στη ΝΔ», συνεχίζει το antinews δείχνοντας ότι τα… όργανα στην Πειραιώς μόλις ξεκίνησαν!

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα