Νέα Δημοκρατία: «Το 2018 θα είναι έτος εκλογών»

Για «ψηφοθηρική κίνηση» κάνουν λόγο στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, σχολιάζοντας τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το κοινωνικό μέρισμα. Μάλιστα, σύμφωνα αξιόπιστους συνομιλητές του Κυριάκου Μητσοτάκη, όλα δείχνουν πως το 2018 θα είναι έτος εκλογών.

«Το μέρισμα είναι κατά βάση 700 εκατομμύρια. Εμείς παρουσιάσαμε στα Γιάννενα μία συνολική πολιτική για την καταπολέμηση της φτώχειας. Η κυβέρνηση κινείται καθαρά με ψηφοθηρικούς λογική. Εμείς δεν αντιλαμβανόμαστε την καταπολέμηση της φτώχειας μόνο με την επιλογή επιδομάτων. Θέλουμε να βγάλουμε τον κόσμο από την φτώχεια, όχι να τον κρατάμε φτωχό και να τον επιδοτούμε», σχολιάζουν σε δημοσιογραφικά πηγαδάκια στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Πάντως, η γραμμή της ΝΔ είναι: «Ναι επί της αρχής και επαναφέρουμε τη συζήτηση στην ουσία».

“Η ατζέντα θα αλλάξει για μία ημέρα”

Δεν είναι τυχαίο ότι τα ίδια στελέχη της «γαλάζιας» παράταξης αναφέρουν ότι: «Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα το εφαρμόσαμε πρώτοι. Και μάλιστα δεν έχει μόνο τον πυλώνα της στήριξης των φτωχότερων, αλλά και της ενσωμάτωσης τους στην αγορά εργασίας και τη στήριξη των κοινωνικών υπηρεσιών των δήμων». Ταυτόχρονα, εκφράζουν εκτιμήσεις πως τόσο η εικόνα του πρωθυπουργού όσο και γενικότερα οι κινήσεις της κυβέρνησης δείχνουν έντονη ανησυχία πολλά επίπεδα. «Η ατζέντα θα αλλάξει για μία ημέρα, η ατζέντα της σκληρής πραγματικότητας για τους πολίτες δεν αλλάζει, δε θεωρώ πως θα υπάρχει ουσιαστικό πολιτικό όφελος. Ούτε πρόκειται να μειωθούν οι κατασχέσεις, ούτε οι φορολογικές επιβαρύνσεις», αναφέρουν χαρακτηριστικά πηγές πολύ κοντά στον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας.

Η εκτίμηση στα υψηλά κλιμάκια του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι πως «ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για εκλογές. Το 2018 θα είναι εκλογικό έτος». Μάλιστα, από την Πειραιώς συνεχίζουν να εξακοντίζουν βέλη εναντίον του Πάνου Καμμένου, λέγοντας ότι «σε οποιαδήποτε άλλη χώρα δε θα μπορούσε να σταθεί υπουργός Άμυνας με τέτοιες αποκαλύψεις», ενώ συνδέουν την τύχη του προέδρου των ΑΝΕΛ με αυτή του πρωθυπουργού: «Εξαρτημένοι οι δύο τους θα πάνε χέρι-χέρι στον πάτο».

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα