Νέα δημοσκόπηση δίνει… σταθερά μπροστά τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη

Νέα δημοσκόπηση δόθηκε στη δημοσιότητα για την προεδρία στη Νέα Δημοκρατία εν όψει των εκλογών της 22ας Νοεμβρίου.

Ειδικότερα, σύμφωνα με έρευνα της Alco για το Πρώτο Θέμα, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης καταγράφει 41,7%, ο Απόστολος Τζιτζικώστας 30,7%, ο Κυριάκος Μητσοτάκης 16,0% και ο Άδωνις Γεωργιάδης 7,4%.Τα ποσοστά αυτά είναι βάση όσων δήλωσαν ότι θα πάνε σίγουρα να ψηφίσουν στις 22 Νοεμβρίου.

Μάλιστα το 46% των ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας υποστηρίζει πως θα πάει σίγουρα να ψηφίσει ενώ το 24% πως μάλλον θα πάει. Το υπόλοιπο 30% είτε δεν θα πάει είτε δεν έχει αποφασίσει ακόμα.

Τα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν πως σε μια μικρότερη συμμετοχή ψηφοφόρων ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης είναι το απόλυτο φαβορί ενώ η κούρσα φαίνεται πως θα οδηγηθεί στον δεύτερο γύρο.

Ωστόσο, ο Απόστολος Τζιτζικώστας δείχνει σύμφωνα με την μέτρηση περισσότερες επιρροές σε ψηφοφόρους εκτός ΝΔ ή σε «γαλάζιους» ψηφοφόρους που τελευταία απομακρύνθηκαν από το κόμμα, σε αντίθεση με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη που τον στηρίζει σε μεγάλο βαθμό η κομματική βάση της ΝΔ. Συγκεκριμένα σε όσους ψήφισαν ΝΔ στις τελευταίες εκλογές ο κ. Μεϊμαράκης συγκεντρώνει 47% και ο Απόστολος Τζιτζικώστας 24,4%.

Τα δεδομένα ανατρέπονται σε όσους δεν ψήφισαν ΝΔ, καθώς εκεί ο κ. Τζιτζικώστας συγκεντρώνει 49,2% και ο κ. Μεϊμαράκης 26,2%.

Πάντως, όπως προκύπτει από την ίδια δημοσκόπηση όλα θα κριθούν στον δεύτερο γύρο, όπου αναμένεται να αναμετρηθούν οι κκ. Μεϊμαράκης και Τζιτζικώστας.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα