Νέα δράση αλληλεγγύης στην Κοζάνη

Στην πιο αλληλέγγυα πόλη της Ελλάδας εξελίσσεται η Κοζάνη μετά τη νέα πρωτοβουλία που έρχεται να καλύψει βασικά είδη σίτισης για όσους αντιμετωπίζουν πρόβλημα διαβίωσης.

Η αρχή έγινε πριν από 8 περίπου μήνες με το «ψωμί που περιμένει» και η συνέχεια δόθηκε την Πέμπτη (11/5) με το «γάλα που περιμένει» σε 33 καταστήματα ειδών διατροφής της Κοζάνης. Η πρωτοβουλία ανήκει στην  Εθελοντική Κοινότητα Αλληλεγγύης και Κοινωνικής Δράσης, με τη συνεργασία του κτηνοτρόφου Τριαντάφυλλου Στότογλου με το «Γάλα Ημέρας Λευκάρων Τριαντάφυλλος».

Κάθε πελάτης αγοράζοντας το δικό του γάλα «Γάλα Ημέρας Λευκάρων» μπορεί να πληρώσει ένα επιπλέον γάλα και να το αφήσει σε «αναμονή» για κάποιον συμπολίτη του που το έχει ανάγκη. Στη συνέχεια, ο καταστηματάρχης με την αντίστοιχη απόδειξη τοποθετεί το γάλα ή άλλα προϊόντα της δράσης σε εμφανές σημείο και παράλληλα αναγράφει σε ειδικό πίνακα που φέρει το λογότυπο της δράσης τον αριθμό των φιαλών γάλακτος ή των ψωμιών που είναι σε «αναμονή». Όποιος θέλει να πάρει κάποιο γάλα σε «αναμονή», το μόνο που έχει να κάνει είναι να επισκεφτεί ένα σημείο πώλησης, που στη βιτρίνα του έχει την αντίστοιχη ενημερωτική αφίσα, και να το ζητήσει.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα