Νέα επεισόδια βίας στην Τουρκία – Τρεις νεκροί

Nέα επεισοδια βίας σημειώθηκαν στη Τουρκία καθώς δύο στρατιώτες και ένας αστυνομικός σκοτώθηκαν στα νοτιοανατολικά της χώρας σε επεισόδια που αποδίδονται στους Κούρδους αντάρτες του ΡΚΚ.

Στο Σεμντινλί, μια περιοχή στο νοτιοανατολικό άκρο της Τουρκίας, δύο στρατιώτες σκοτώθηκαν και τρεις ακόμη τραυματίστηκαν όταν το όχημα στο οποίο επέβαιναν έπεσε σε νάρκη που είχαν τοποθετήσει οι αντάρτες, μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων Dogan.

Εξάλλου, ένας αστυνομικός που είχε τραυματιστεί σοβαρά από πυρά που εξαπέλυσαν τη νύχτα στη Νουσαϊμπίν (νοτιοανατολική Τουρκία) “τρομοκράτες του PKK”, υπέκυψε στα τραύματά του στο νοσοκομείο, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Μετά την επίθεση αυτοκτονίας στη Σουρούτς, στο νότιο τμήμα της χώρας, η Τουρκία εξαπέλυσε στις 24 Ιουλίου στρατιωτική επιχείρηση με στόχο κυρίως το PKK, το οποίο, σε αντίποινα, διέκοψε την εκεχειρία με την Άγκυρα που είχε τεθεί σε ισχύ από το 2013.

Από τότε οι συγκρούσεις που προκαλούν θύματα και στις δύο πλευρές είναι καθημερινές, στο υπόβαθρο μιας πολιτικής κρίσης στην Άγκυρα έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου όπου το κυβερνών (από το 2002) ισλαμοσυντηρητικό κόμμα έχασε την κυβερνητική πλειοψηφία.

Διαβάστε επίσης

Χρησιμοποιούμε cookies για λόγους στατιστικών & επισκεψιμότητας Συμφωνώ Περισσότερα